Monumentul Magura Ocnei

Monumentul Magura Ocnei
Monumentul Magura Ocnei vezi pe harta Monumentul Magura Ocneivezi pe harta

Informatii despre Monumentul Magura Ocnei

Localizare: Moldova > Targu Ocna Subcategorie: Monument

Monumentul-Muzeu Magura Ocnei este unul dintre cele mai impresionante monumente ridicate in memoria ostasilor cazuti in Primul Razboi Mondial.

Este situat la altitudinea de 520 m pe dealul Magura, la 2 km de soseaua Targu Ocna-Slanic Moldova, dupa un drum care urca spectaculos pe coasta muntelui.

A fost construit intre 1925 - 1928 in memoria celor peste 14.000 de ostasi romani cazuti in Primul Razboi Mondial pe fronturile de la Oituz, Cosna si Ciresoaia. Pe frontispiciu sta inscris: 'Spuneti generatiilor viitoare ca noi ne-am facut datoria".

Lucrarile pentru ridicarea acestui impunator edificiu au fost facute de catre soldatii veterani, ramasi in viata dupa aprigele lupte de la Oituz-Cosna-Ciresoaia.

Monumentul Eroilor cuprinde un parter si doua etaje, legate printr-o scara interioara circulara, are o inaltime de 22 m si este in intregime ridicat din piatra cioplita, in forma de obuz.

Pana la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial, era pazit zi si noapte de ostasii din garnizoana orasului. Dupa razboi, Monumentul a fost lasat in paragina dar, intre anii 1972-1974, el a fost renovat si deschis ca muzeu.

Muzeul detine o colectie de fotografii originale din Primul Razboi Mondial, diferite tipuri de armament si munitie din Primul Razboi Mondial, medalii onorifice acordate pentru fapte de vitejie, uniforme de soldat din 1917.


Monumentul Magura Ocnei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Monumentul Magura Ocnei ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Targu Ocna

Coordonate GPS: 46.279432,26.608322




Vezi si alte obiective turistice din Targu Ocna

In anul 1664, marele logofat Nicolae Buhus a ridicat pe malul stang al Trotusului o frumoasa biserica de plan triconic, cu turla pe naos si cu turnul-clopotnita pe pridvorul vestic. Biserica este un
Biserica de lemn Cuvioasa Parascheva din Targu Ocna este cea mai veche biserica de lemn si a fost numita ulterior Biserica Domneasca. Biserica a fost construita din barne, pe malul drept al Valcicai
Biserica Ortodoxa Sfanta Varvara din Targu Ocna, judetul Bacau, este o biserica impresionanta, atat prin arhitectura originala a acesteia, cat si prin pozitionare. Bisericuta, inchinata ocrotitoarei
Mina Salina este situata in inima Moldovei, pe valea Trotusului, in judetul Bacau. Salina este in apropiere de Targu Ocna si puteti ajunge la ea pe DN12 A. Desi continua sa produca sare, Mina Salina
Statiunea Targu Ocna se afla pe cursul mijlociu al Trotusului, judetul Bacau, la altitudinea de 263 metri, intr-un golf depresionar, oferind un mediu propice tratamentului balnear si balneoclimateric.


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site