Pestera Zmeilor de la Onceasa

Pestera Zmeilor de la Onceasa
Pestera Zmeilor de la Onceasa vezi pe harta Pestera Zmeilor de la Onceasavezi pe harta

Informatii despre Pestera Zmeilor de la Onceasa

Localizare: Crisana > Alesd Subcategorie: Pestera

Pestera Zmeilor de la Onceasa
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pestera Zmeilor se afla in Muntii Bihor, pe versantul drept al Vaii Ponor, afluent stang al Somesului Cald si mai este cunoscuta si sub numele de Pestera Onceasca.

Pestera Zmeilor se afla la o altitudine de 1.320 m iar primul plan al acesteia a fost facut in anul 1863. Emil Racovita o viziteaza in anul 1921 si pune accent pe cercetari asupra faunei cavernicole si evolutia cavitatii.

Intrarea in pestera este inalta de 3,5 metri si lata de 7,5 metri dupa care urmeaza o galerie lunga de 67 metri care face accesul la Sala Domului. Sala detine un prim zacamant mai important de oase de urs.

Urmeaza o galerie larga, orizontala, frumos concretionata cu o lungime de 310 m. Cea mai interesanta formatiune o constituie un planseu stalagmitic suspendat in peretele stang, martor al unor trecute faze de colmatare si reactivare a golului subteran.

La Pestera Zmeilor se poate ajunge tinandu-se drumul drept prin padure pana la baza unor pereti inalti cand se intalneste marcajul cruce rosie ce duce la gura pesterii.

Sursa


Pestera Zmeilor de la Onceasa este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Pestera Zmeilor de la Onceasa poti accesa una dintre ofertele de cazare Alesd , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 46.3925781,22.4554596




Vezi si alte obiective turistice din Alesd

Cetatea Piatra Soimului din satul Pestis, judetul Bihor a fost ridicata in secolul XIII, in prezent existand doar ruinele acesteia, fiind aruncata in aer de catre trupele imperiale austriece, in anul
Castelul Degenfeld de la Balc a fost construit in stil romantic istorizant de catre familia Degenfeld in anul 1896 iar mai tarziu a ajuns in posesia familiei Károlyi. La inceputul secolului XX fatada
Pestera Vadu Crisului se afla in defileul Suncuius - Vadu Crisului la 50 m de raul Crisul Repede, pe versantul nordic al Muntilor Padurea Craiului, judetul Bihor. Pestera este renumita ca avand cea ma


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site