Manastirea Plaviceni

Manastirea Plaviceni vezi pe harta Manastirea Plavicenivezi pe harta

Informatii despre Manastirea Plaviceni

Localizare: Muntenia > Alexandria Subcategorie: Manastire

Manastirea Plaviceni
Manastirea Plaviceni Manastirea Plaviceni Manastirea Plaviceni
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Plaviceni se afla in comuna Plopii Slavitesti din judetul Teleorman, la 33 km de Turnu Magurele.

Schitul a fost ctitorit pe vremea lui Matei Basarab intre anii 1646-1649. Biserica este impunatoare si bine proportionata.

Fiind parasita in 1950, biserica a inceput sa se degradeze, la fel si clopotnita, chiliile, casa staretiei si zidurile. Pictura murala interioara este si ea intr-o stare deplorabila dar mai pastreaza portiuni din cea originala.

In anul 2000 incep sapaturi arheologice initiate de Muzeul Judetean Teleorman si in acelasi timp si lucrari de restaurare si reconsolidare.

In anul 2002 la manastire s-au stabilit cinci calugari si au inceput reoganizarea vietii monahale si refacerea bisericii.

Hramul manastirii este Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril.


Sursa


Manastirea Plaviceni este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi cazare Alexandria , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 43.9868011,24.6738911




Vezi si alte obiective turistice din Alexandria

Podul metalic peste raul Vedea este situat pe strada Vedea, municipiul Alexandria. Reprezinta primul pod din metal construit in judetul Teleorman, in anul 1905.
Muzeul Judetean de Istorie Teleorman este situat pe strada 1848 nr.1, Alexandria. Acesta conserva colectii de arheologie, numismatica, istorie, arta, etnografie si paleontologie, dar gazduieste si e
Manastirea Sfantul Gheorghe din Tiganesti este situata in extravilanul comunei, la aproximativ 1,5 km de soseaua nationala Alexandria-Zimnicea. Este o manastire de calugari infiintata in 2004. Biseri
Muzeul Municipal de Istorie Petre Voievozeanu din Rosiorii de Vede este situat pe strada Dunarii nr. 54-56. Acesta detine colectii de arheologie, numismatica, etnografie, etnologie urbana, arhiva ist


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site