Campulung Moldovenesc, Informatii despre Campulung Moldovenesc

Campulung Moldovenesc

Campulung Moldovenesc


Localitate din judetul Suceava (zona turistica Bucovina)



Imprejmuit ca o fortăreaţă de coline semeţe, ghirlandă de varfuri impădurite, ce-i crenelează orizontul, Campulungul Moldovenesc e scăldat de apa Moldovei şi ţinut pe umeri de muntele Rarău.

Pe aceste plaiuri, langă veşnicia verdelui de brad, s-a făurit o cultură şi ocivilizaţie romanească şi s-a zămislit o bogată creaţie de artă populară.

Toate te indeamnă şi te cheamă să le afli tainele de ieri şi de astăzi.

Imagini si text preluate de pe site-ul: http://www.campulungmoldovenesc.ro/





Evenimente locale Campulung Moldovenesc


Festivalul International de Folclor Intalniri Bucovinene

Festivalul International de Folclor Intalniri Bucovinene se desfasoara in urma acordului incheiat intre tarile participante: Polonia, Slovacia, Romania, Ungaria si Ucraina.

Obiectivul acestei manifestari culturale anuale este promovarea Bucovinei ca posibil model de intelegere armonioasa si de colaborare prin pastrarea propriei identitati culturale si nationale.

Anual, Festivalul International de Folclor „Intalniri Bucovinene" se desfasoara dupa urmatorul calendar: Polonia, luna mai la Jastrowie si Piła, Slovacia, luna iunie la Turčianske Teplice, Romania, luna iulie la Campulung Moldovenesc, Ungaria, luna august la Bonyhad, Ucraina, luna octombrie la Cernauti.

Parada cantecului, dansului si portului popular vor fi realizate in zona centrala a municipiului Suceava, in timp ce spectacolele folclorice vor fi organizate pe scena Muzeului Satului Bucovinean, din zona Cetatii de Scaun.

Targul Laptarilor

In judetul Suceava este cunoscuta si asteptata o manifestare anuala, o sarbatoare a crescatorilor de taurine si a procesatorilor de lapte, care, impreuna produc, respectiv innobileaza alimentul ce reprezinta prima hrana pentru om.

Sarbatoarea are deja un nume consacrat - "Targul Laptarilor" si se desfasoara anual in localitatea cea mai incarcata de traditii si istorie din Bucovina - Campulung Moldovenesc, atribut la care se adauga frumusetea peisagistica, bunatatea si intelepciunea oamenilor din zona.

Vor avea loc concursuri, expozitii culinare din preparate din lapte, carne sau fructe, toate acestea cu degustare, expozitii de animale (bovine, ovine, cabaline, pasari, animale mici), De asemenea, nu vor lipsi discutiile si seminariile pe teme profesionale, precum si manifestari folclorice sustinute de formatii din localitatile Campulung Moldovenesc, Straja, Fundu Moldovei, Pojorata, Vama, si Ansamblul Folcloric „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

In cadrul evenimentului, sunt etalate spre degustare si vanzare, tot felul de sortimente de branzeturi, dar producatorii de preparate din carne, brutarii si cultivatorii de fructe si procesatorii de fructe de padure au facut concurenta reala laptarilor la popularitate.



Cai de acces Campulung Moldovenesc


Cum ajungi la Campulung Moldovenesc

Asezat la la 478 km de Bucuresti, capitala Romaniei, orasul se afla la intersectia principalelor cai de acces feroviare si rutiere, care conecteaza Moldova cu Transilvania si Maramuresul.

Municipiul Campulung Moldovenesc se afla la o distanta de circa 72 km de Suceava, 387 km de Oradea, 238 km de Cluj-Napoca si este strabatut de magistrala feroviara Iasi-Cluj-Timisoara (cu ramificatie spre Oradea). Accesul este inlesnit si prin magistrala feroviara nordica Suceava - Ilva Mica, electrificata si in curs de dublare.

Situat la 43 km de Vatra Dornei, pe drumul european E 576, la 211 km intre Iasi si Cluj Napoca (DN17), si aproape 113 km pana la Cernauti (Ucraina), Campulung Moldovenesc ocupa o pozitie centrala in arealul Obcinilor si pe axa de legatura intre Moldova si Transilvania, prin pasurile Mestecanis si Tihuta iar prin pasul Prislop catre Maramures.

Poze din Campulung Moldovenesc





Vezi toate pozele din Campulung Moldovenesc
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site