Muzeul Badea Cartan

Muzeul Badea Cartan vezi pe harta Muzeul Badea Cartanvezi pe harta

Informatii despre Muzeul Badea Cartan

Localizare: Transfagarasan > Cartisoara Subcategorie: Muzeu

Muzeul Badea Cartan
Muzeul Badea Cartan
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Intr-un colt de natura parca uitat de lume, se iveste o casa taraneasca ce ne duce cu gandul la vremurile indepartate ale satului romanesc. Aici se afla un spatiu expozitional ce glorifica viata unui erou, si anume Badea Cartan, nascut in Cartisoara, sub numele de Gheorghe Cartan.

Aceest muzeu vorbeste si despre traditiile mestesugaresti taranesti, ce doresc a fi transmise mai departe.

Interiorul muzeului pastreaza vie amintirea unui decor de casa taraneasca autentica de la jumatatea secolului al XIX-lea, plin de pleduri, stergare, fete de perne, de masa, tesute la razboi, fiind specifice tarii Fagarasului.

Badea Cartan era un om simplu, autodidact, patriot si luptator pentru independenta transilvanenilor. Se spune ca a strabatut potecile Fagarasilor, aducand peste 200.000 de carti romanesti din Tara Romaneasca in Transilvania.

Cea mai cunoscuta fapta a sa, inscrisa si in cartile de istorie este calatoria sa pana la Roma, pentru a vedea Columna lui Traian si celelate vestigii latine, dovada a originii poporului roman. S-a inrolat voluntar in razboiul de independenta.

Badea Cartan a murit inaintea desavarsirii Marii Uniri, in 1911 si este ingropat la Sinaia.


Muzeul Badea Cartan este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transfagarasan, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Muzeul Badea Cartan ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Cartisoara

Coordonate GPS: 45.72961,24.575114




Vezi si alte obiective turistice din Cartisoara

Manastirea Cartisoara a fost ridicata la 6 km de comuna cu acelasi nume, intr-o poiana de la poalele Muntilor Fagaras. Construita in anul 1991, manastirea salasluieste pe locul unui vechi schit ate
Printre impresionantele lacuri din Muntii Fagaras se afla si Lacul Doamnei. Fiind mai putin cunoscut, acesta este situat in partea de nord a muntilor, la o altitudine de 1.865 m. Lacul Doamnei este


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site