Casa De Vacanta Conacul Grecului Ilovita

Casa De Vacanta Conacul Grecului din Ilovita

Capacitate totala: 8 locuri in 3 camere
Adresa : Ilovita nr. 507, jud. Mehedinti
0727.174.690 3613
9.6 /10
Casa De Vacanta Conacul Grecului
Nota bazata pe 8 Comentarii

Descriere Casa De Vacanta Conacul Grecului

Conacul este situat in Parcul National Portile de Fier in imediata apropiere a riului Bahna ce se revarsa in Dunare formind impreuna cu acesta Golful Bahna, un paradis al pescarilor si al celor ce iubesc natura salbatica.

Climatul este de tip continental cu influente mediteraneene. Aici se poate intilni broasca testoasa de uscat, iar pe malurile Bahnei salamandra.

Conacul este o casa de vacanta ce pastreaza arhitectura traditionala a caselor de munte ,cu camere racoroase vara si calduroase iarna.

Locatia se adreseaza acelora care iubesc agroturismul si natura nefinisata precum si farmecul vietii de la tara.Este dotat cu tot ce trebuie pentru o bucatarie traditionala (gratar, rotisor,cuptor, ceaun, test), iar pentru plimbari in natura se pot folosi bicicletele aflate gratuit la dispozitie.

Exista multe trasee,nu trebuie ratata o plimbare pina la Pestera Topolnitei a doua ca marime din tara sau spre Baia de Arama La Podul lui Dumnezeu.

In imediata apropiere, din Orsova sau Mraconia se pot face plimbari cu barca sau vaporasul pe tot cuprinsul Cazanelor Dunarii.

Se mai pot vizita manastirile Sf Ana si Vodita, muzeul hidrocentalei iar apoi se poate trece in Serbia in micuta localitate KLADOVO unde se pot sevi preparate sirbesti la preturi foarte convenabile.
Coplesitor este spectacolul pe care ni-l ofera Dunarea pe parcursul salbaticului ei defileu, format la granita sud-vestica a Romaniei, intre Bazias si Drobeta-Turnu Severin! Si mai ravasitor este insa sectorul "Cazanelor" (sau Clisurii): cale de 9 km, Dunarea se strecoara printre peretii inalti ai muntilor Ciucaru Mic (310 m) si Mare (318 m), pe malul romanesc, si Mali Strbac (626 m) si Veliki Strbac (768 m), pe cel sarbesc.Dupa confluenta cu paraul P lavisevita, Dunarea intra in cel de-al treilea sector de ingustare, Cazanele Mari, flancat de abrupturile calcaroase ale Ciucarului Mare (316 m) si ale vecinului sau sarbesc, Veliki Strbac (768 m). Peretii Cazanelor Mari au inaltimi de peste 200 m, iar latimea medie a albiei este de 150 m. in peretii Ciucarului Mare se deschid mai multe guri de pestera, dintre care doua sunt mai importante, Gura Ponicovei si Veterani. Pestera Gura Ponicovei prezinta mai multe niveluri de galerii, cele inferioare fiind active. Dintre galeriile fosile, cea mai spectaculoasa este Galeria Concretionara, precum si Sala Coloanelor. Aici, apa si timpul au creat stalactite si stalagmite de forme si marimi diferite, domuri si coloane, podeaua de calcita alba, gururi, perle de caverna, draperii etc. Tot in aceasta pestera au fost gasite oase de urs si de hiena de pestera, precum si de cultura halstattiana. Pestera Veterani este cunoscuta din timpuri stravechi, fiind consacrata de daci drept sanctuar al zeului Zamolxis. In acest areal al Cazanelor Mari se dezvolta o flora diversificata, cu elemente central si est-europene, dar si elemente submediteraneene, endemisme si relicte iubitoare de caldura si uscaciune, dintre cele care au supravietuit epocii glaciare. Se remarca o serie de arbusti, precum liliacul, carpinita, artarul banatean, mojdreanul, scumpia, dar si numeroase alte varietati de stanjenei, campanule, lalele si ferigi, ce si-au gasit adapost in stancariile neospitaliere ale defileului. Dincolo de Cazanele Mari, apele fluviului patrund in micul bazinet Dubova, ce are forma unui golf cu aspect semicircular. In aval de Dubova, Dunarea patrunde in Cazanele Mici, formate din Ciucaru Mic (313 m), pe stanga, si Mali Strbac (626 m), pe dreapta, masive calcaroase de varsta mezozoica. In acest sector, cu o lungime de circa 3,6 km, albia atinge cea mai mica latime din defileu, 150 m. Peretii verticali ai Ciucarului Mic au un aspect ruiniform, pe politele calcaroase facandu-si loc tufarisuri de liliac salbatic, carpinita si scumpie. In aval, peretele de calcar al Ciucarului Mic este spintecat de paraul Mraconia, un mic golf al lacului patrunzand pe Valea Mraconiei spre amonte.
Traseul spre CAZANE de pe malul sirbesc este foarte spectaculos ,iar cei mai indrazneti si dornici de aventura pot vizita cetatea medievala Golubac situata cam in dreptul localitatii CORONINI.De asemenea putem face o minunata excursie la perla statiunilor din SERBIA -SILVER LAKE.De-a lungul traseelor exista pastravariile de la Toplet sau cea de la Baia de Arama, unde se poate servi pastrav afumat in cetina de brad sau se poate cumpara pentru a fi preparat dupa retete proprii.La cerere se poate pregati masa , in special preparate din peste proaspat(bors pescaresc,saramura de somn ,crap,delicioasele chiftelute de peste,gratar de peste,mizilic de obleti)precum si preparate traditonale din OLTENIA din carne de porc ,oaie ,rata etc

De asemenea se poate servi rachie de casa , si multa berula buna
Acces gratuit la INTERNET-WI FI

De la pescariile din apropiere se poate cumpara peste de Dunare,iar pentru cei mai gurmanzi, tirgul din apropierea Severinului ofera carne proaspata de oaie, miei, purcei, pasari etc.

Cei ce vin in aceasta zona vor avea placuta surpriza de a-si petrece vacanta si la munte si la mare , descoperind ca exista locatii aproape virgine care merita explorate, chiar daca infrastructura lasa pe alocuri de dorit.

Va asteptam
Ultima actualizare : 23.08.2022
Infopensiuni Parteneri
Infopensiuni.ro vă oferă pensiuni şi vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervări online.
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL.
Toate drepturile rezervate.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site