Biserica Ortodoxă Sf. Ilie

Biserica Ortodoxă Sf. Ilie vezi pe harta Biserica Ortodoxă Sf. Ilievezi pe harta

Informatii despre Biserica Ortodoxă Sf. Ilie

Localizare: Sibiu si imprejurimi > Miercurea Sibiului Subcategorie: Biserica

Biserica Ortodoxă Sf. Ilie
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Miercurea Sibiului găzduieşte un monument istoric şi arhitectonic unic în ţara noastră, Biserica Sfântul Ilie Tezviteanul, o adevărată capodoperă a stilului baroc, cu accente gotice.

Ridicarea acestui lăcaş de cult a început în anul 1864, biserica fiind desăvârşită abia în 1872, printr-un efort comun al locuitorilor din Miercurea, dar şi al Bisericii Evanghelice luterane, al altor comune din jurul Sibiului şi chiar al micii comunităţi greceşti şi turceşti din zonă.

Monumentul arhitectonic a fost realizat după planurile şi sub îndrumarea celebrului arhitect al vremii Francisc Szallay într-o combinaţie de stiluri baroc cu gotic.

Interesant este ca această biserică are altarul către sud, nu cum se obişnuieşte – către est, pentru că terenul nu permitea construcţia în acest fel.

Crucea de pe acoperişul Bisericii Sfântul Ilie a fost donată de unul dintre ctitorii săi, Ion Siofron Fleseriu.

Alt ctitor important al lăcaşului de cult a fost Georgiu Marcu Măcelariu, atât prin suma donată, dar şi prin faptul că un document semnat de Ilie Măcelariu, din aceeaşi familie înstărită a vremii, a fost descoperit sub crucea bisericii. Hârtia purta data noiembrie 1870 şi enumera eforturile celor care au pus umărul la ridicarea Bisericii Sfântul Ilie.

Lăcaşul de cult a supravieţuit, de-a lungul vremii, unor incendii şi vitregii ale naturii, însă a fost de fiecare dată reparat şi restaurat, prin grija comunităţii, reuşind astfel să stea şi astăzi în picioare, ca o mărturie a credinţei şi dăruirii locuitorilor din Miercurea Sibiului.

Localitatea mai sus amintită apare şi ea în izvoarele istorice, din cele mai vechi timpuri. Puţini sunt cei care cunosc că Miercurea Sibiului de astăzi a purtat numele de Sucidava, în perioada daco-romană.

Oraşul se afla situat la numai 35 de kilometri de Sibiu, dar şi de Alba Iulia, la jumătatea distanţei dintre cele două, pe Drumul Naţional 1. Biserica este situată pe strada Victoriei, la numărul 787, în centrul oraşului.

Turiştii pot înnopta cu uşurinţă în Sibiu, oraş turistic ce dispune de capacităţi extinse de cazare, ori chiar în Miercurea Sibiului, unde există pensiuni şi vile de închiriat, dar şi hoteluri.


Biserica Ortodoxă Sf. Ilie este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Biserica Ortodoxă Sf. Ilie ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Miercurea Sibiului

Coordonate GPS: 45.534648,23.472949




Vezi si alte obiective turistice din Miercurea Sibiului

Biserica Evanghelica din Miercurea Sibiului este o cladire de mici dimensiuni, construita in secolul al XIII-lea si recladita in secolul al XV-lea. In jurul cladirii exista un zid de forma ovala pe
Statiunea Miercurea Sibiului se afla in apropiere de Sibiu si este o statiune balneoclimaterica sezoniera de interes local. La Miercurea Sibiului pot fi tratate afectiuni reumatismale, neurologice, g
În centrul oraşului Miercurea Sibiului, unul dintre cele mai mici şi mai puţin populate oraşe din ţară, se află o străveche biserică greco-catolică, ridicată în secolul al XVIII-lea. Co


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site