Pensiunea Cabana Soarelui Retezat 3*** Nucsoara (HD)

Pensiunea Cabana Soarelui Retezat Coordonate GPS:   45.4641, 22.8956
Localitatea: Nucsoara (HD)
Distanta fata de gara: 16.51 km
Distanta fata de centrul orasului: 2.5 km

Pensiunea Cabana Soarelui Retezat 3*** din Nucsoara (HD)

Capacitate totala: 10 locuri in 5 camere
Adresa : Nucsoara (HD), sat NUCSOARA, VALEA NUCSOAREI, jud. Hunedoara
0761.136.536 4700
3.2 /10
Pensiunea Cabana Soarelui Retezat 3***
Nota bazata pe 4 Comentarii

Descriere Pensiunea Cabana Soarelui Retezat 3***

Cabana Soarelui este asezata la poalele muntilor RETEZAT in TARA HATEGULUI teritoriul GEOPARCULUI DINOZAURILOR pe principalul drum de acces catre PARCUL NATIONAL RETEZAT la doar 3 km de parc
Cabana Soarelui, situata la 800 m altitudine, iti ofera sansa sa petreci clipe de neuitat intr-un cadru natural de exceptie - Muntii Retezat.

De la Cabana Soarelui se poate ajunge foarte usor la obiectivele turistice din zona Tarii Hategului: Biserica de piatra din Densus (biserica construita in sec.II en, unica biserica construita complet din piatra din sud estul Europei), Manastirea Prislop locul unde se gaseste mormantul monahului Arsenie Boca, Manastirea Colt, Sarmisegetusa Ulpia Traiana - capitala romana a Daciei, construita de imparatul TRAIAN, Sarmisegetusa Regia - capitala Daciei pe timpul regelui DECEBAL , Cetatea Colt - locul unde Jules Verne a scris romanul Castelul din Carpati, Castelul Huniazilor din Hunedoara si alte cetati, biserici si manastiri.

Cabana Soarelui, situata la 800 m altitudine, iti ofera sansa sa petreci clipe de neuitat intr-un cadru natural de exceptie - Muntii Retezat. Combinatia dintre "natura" si "cultura" fac un loc ideal pentru relaxare si drumetii, iar la sfarsitul vacantei devine o amintire placuta pentru cei care i-au trecut pragul.

Pozitionarea strategica la " mijloc de drum" o fac atractiva atat pentru iubitorii crestelor muntilor, dar si pentru cei ce doresc relaxare sau vizitarea numeroaselor obiective naturale si culturale din Tara Hategului.

In "amonte", gasim Parcul National Retezat (38.138 ha), infiintat in anul 1935, primul parc national din Romania, cu o rezervatie stiintifica exclusiva - Gemenele (1.840 ha), destinat conservarii frumusetilor acestor munti si a florei endemice de aici. Altitudinile variaza intre 794m si 2509m (Vf. Peleaga).
In aval, Depresiunea Hategului iti ofera posibilitatea de a vizita cetati si castele, biserici, rezervatii si parcuri naturale. Zona Hateg este bogata in obiective arheologice din neolitic, epoca bronzului, perioada daco-romana si cea medievala.

De la Cabana Soarelui se pot face numeroase trasee turistice in Parcul National Retezat, dintre care amintim:

Cascada Loloaia – 1 ora
Cetatea Colt - 1 - 1 1/4 ore, locul de unde s-a inspirat Jules Verne cand a scris Castelul din Carpati
Cabana Pietrele - 2 - 3 ore
Lacul Bucura, cel mai mare lac glaciar din tara, 10 ha, lungime 550 m, latime medie 160 m, adancimea max. 15.5 m, volum 625000 m³; este alimentat de 5 izvoare principale - aprox. 5-6 ore
Varful Peleaga (2509m), cel mai mare din Muntii Retezat si al saselea varf muntos din Romania - aprox. 7-8 ore
Varful Retezat (2484m) - aprox. 6ore
Lacul Stanisoara - aprox. 4 ore
Lacul Galesu - aprox. 6 ore
Lacul Zanoaga, cel mai adanc din Muntii Retezat, 29 m - aprox. 7-8 ore.

Va asteptam!
Ultima actualizare : 28.12.2013
Infopensiuni Parteneri
Infopensiuni.ro vă oferă pensiuni şi vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervări online.
© 2004 - 2018 SC InfoTurism Media SRL.
Toate drepturile rezervate.
Utilizând acest serviciu înseamnă că sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de utilizare. Legislaţie turism | Contact