Biserica Romano-Catolică de la Armăşeni

Biserica Romano-Catolică de la Armăşeni
Biserica Romano-Catolică de la Armăşeni vezi pe harta Biserica Romano-Catolică de la Armăşenivezi pe harta

Informatii despre Biserica Romano-Catolică de la Armăşeni

Localizare: Tinutul Secuiesc > Odorheiu Secuiesc Subcategorie: Biserica

Biserica Romano-Catolică de la Armăşeni
Biserica Romano-Catolică de la Armăşeni
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Aşezat în Munţii Ciucului, înconjurat de păduri şi pajişti ce te încântp prin frumuseţea lor, satul Armăşeni are o valoare inestimabilă, dată atât de oamenii ce-l populează, cât şi de lucrurile măreţe pe care le-au construit aici de-a lungul anilor.
Unul dintre acestea este Biserica Romano-Catolică, un edificiu ce uimeşte prin frumuseţea sa până în cel mai mic detaliu.

Se pare că pe locul unde acum este Biserica Romano-Catolică, datând din secolul al XV-lea, exista înainte un alt edificiu religios, construit în stilul romanic. În locul acelei biserici s-ar fi ridicat, ani mai târziu, în stilul gotic, biserica ce este acum mândreţea Harghitei, fiind atestată şi ca monument arhitectural.

Oricum, până la ora actuală, cei care au cercetat originile acestei impresionante clădiri nu au reuşit să se pună de acord exact asupra momentului la care a fost construită, mulţi dintre ei susţinând că ar fi vorba chiar de partea de început a secolului al XIII-lea.

Când ajungi la Biserica Romano-Catolică din Armăşeni ai impresia că vei intra într-o cetate, ziduri groase, de apărare, înconjurând întreaga proprietate, de aceea ea fiind cunoscută şi sub numele de Biserica Fortificată Romano-Catolică.
Cum intri în biserică rămâi încântat la vederea picturilor, în special cele de pe bolta corului, care reprezintă diverşi profeţi, apostoli şi sfinţi, ce încântă privirea.

Altarul, alcătuit din mai multe panouri ce o înfăţişază pe Fecioara Maria în diverse scene consemnate în cărţile sfinte, a fost lucrat cu măiestrie într-un atelier secuiesc în 1543. Astăzi, însă, el nu se mai află în lăcaşul de cult, fiind mutat la Muzeul de Artă din Budapesta, unde să se păstreze mai bine.

Însă, cu siguranţă, atunci când veţi vizita Biserica Romano-Catolică de la Armăşeni, veţi observa, în încăperea unde se păstrează de obicei obiectele de cult şi veşmintele preoţeşti, o fereastră cu rosetă. Dacă aveţi şi puţin timp să ascultaţi istoria lăcaşului, veţi afla că aceea este cea mai veche piesă de aici, păstrată de la prima biserică în locul căreia s-a înălţat Biserica Romano-Catolică.

Pentru a ajunge la această bijuterie a Harghitei, trebuie să o luaţi de la Miercurea Ciuc pe drumul judeţean 123C, având de mers nu mai mult de 25 de kilometri.


Biserica Romano-Catolică de la Armăşeni este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Biserica Romano-Catolică de la Armăşeni ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Odorheiu Secuiesc

Coordonate GPS: 46.212334,25.575448




Vezi si alte obiective turistice din Odorheiu Secuiesc

Baile Seiche reprezinta o zona de agrement aflata in intravilanul municipiului Odorheiu Secuiesc, pe drumul spre Sovata, la altitudinea de 504m. Apa izvorului Seiche bicarbonatata, calcica, sodica, c
Dacă paşii vă călăuzesc la un moment dat în magicul tărâm al Harghitei, este imperios necesar să vizitaţi minunile care împodobesc acest judeţ. Astfel, trebuie să bifaţi pe itinerariul
Situată între Sibiu şi Braşov, biserica fortificată de la Cârţa este una dintre cele mai vechi aşezăminte de cult din România. Datează din anul 1202, de pe vremea călugărilor cistercieni,
Cetatea medievală din Odorheiul Secuiesc se află în partea de sud a oraÅŸului, pe strada Cetăţii, la mică distanţă de PiaÅ£a Libertăţii. Istoria acestei cetăţi este una zbuciumată ÅŸi Ã
Cetatea Szekelytamad din Odorheiul Secuiesc, judetul Harghita a fost ridicata de catre voievodul Stefan Bathory de Ecsed in perioada 1490 - 1492 si este o cetate de tip medieval, element foarte import


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site