In cadrul Sarbatorii Tamaioasei din Pietroasele, judetul Buzau, reprezentantii cramelor si a pensiunilor din Pietroasele isi prezinta ofertele cat mai atractive pentru turisti.
Sarbatoarea este deschisa de un car tras de boi ce aduce cosurile incarcate cu struguri. Conform datinii, fetele din zona, imbracate in straie populare, incep sa zdrobeasca strugurii cu picioarele, in vechiul lin de lemn, marcandu-se astfel inceputul culesului.
Evenimentul cuprinde si un concurs taranesc pentru aprecierea vinurilor producatorilor din zona, o expozitie etnografica si de unelte vechi pentru producerea vinului, precum si o expozitie gastronomica a pensiunilor din zona, la care principalele ingrediente vor fi vinul, vita de vie si strugurii.
Printre bunatatile preparate cu aceasta ocazie se numara: "cerbul alintat cu sos de afine", "iepurele la tava", "fantezii in aluat cu peste", dar si prepelite, curcan cu mirodenii la tava sau clatite cu carne sau bulgarasi de Penteleu.
Desfatarea culinara este completata de vinul de Pietroasele, ce va va umple de bucurie!
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.