Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu

Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu
Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu vezi pe harta Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiuvezi pe harta

Informatii despre Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu

Localizare: Transilvania > Richis Subcategorie: Biserica

Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu
Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu
Apasati pe imagini pentru vizualizare
La Richis, judetul Sibiu exista o foarte interesanta basilica gotica veche de peste 500 de ani. Denumirea saseasca a satului este Reichesdorf.

Intrarea in cetate se face pe sub un turn-poarta-clopotnita iar biserica are aspectul acela ciudat al tuturor bisericilor fara turn. Zidurile vechii cetati insa nu mai sunt in picioare in intregime.

Altarul este decorat in stil baroc si are in prim-plan scena rastignirii. Este construit la 1775 de un artist sighisorean, Johann Folbarth.

Pe tavanul bisericii, la intersectia arcadelor se afla tot soiul de figuri. Arcele ce pleaca de pe laterale au la baza figuri contorsionate ce par a suporta cu greu povara de a tine tavanul bisericii.

Orga este instalata la balconul din spate, langa o figura ce reprezinta un personaj al mitologiei celte, Grunneman, ce isi are durerea intiparita in piatra. Orga dateaza din anul 1788 si este realizata de catre Johann Prause, un vestit constructor de orgi de la acea vreme.

Turnul de poarta este folosit drept turn clopotnita si mai pastreaza urmele hersei si guri de tragere la primele patru etaje. Se presupune ca in acest turn a existat odata si un ceas.

Biserica a fost ridicata in anul 1400 si face parte din ordinul cistercian, fiind doar doua biserici de acest fel in Romania.

Initial, ridicata ca o bazilica plina de podoabe si decoratiuni, biserica a suferit mai multe transformari. La inceput catolica, sasii au transformat-o intr-una evanghelica. Biserica a fost vopsita la interior cu var alb. Se spune ca pacatele richistorfenilor increzuti s-au adunat si erau vizibile in gauricile din zidul de la intrare, care se tot adanceau.

Biserica este de o frumusete uimitoare. Este renumita pentru faptul ca detine figuri cioplite in piatra, care mult timp au fost numite "dracusori", pentru ca unele aveau coarne, altele frunze. Ulterior, s-a aflat ca intruchiparile reprezentau de fapt o zeitate din cultura celtica, mai exact Omul Verde, considerat ca partea masculina, opusa marii zeite a pamantului.

Omul Verde isi are originea de acum 600-700 ani inaintea erei noastre, avand rolul sa stea de paza impotriva duhurilor rele. Puterea se concentra in cap, de unde ieseau inspiratia si previziunea. In zielele noastre, Omul Verde ne transmite mesajul de a lasa pamantul asa cum este daca vrem sa supravietuim.



Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Biserica fortificata de la Richis, judetul Sibiu ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Richis

Coordonate GPS: 46.099364,24.480457




Vezi si alte obiective turistice din Richis



Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site