Toamna pe Valea Ierului - Sacuieni, jud. Bihor

Toamna pe Valea Ierului
Toamna pe Valea Ierului

Informatii despre Toamna pe Valea Ierului

Sacuieni, Bihor

Pentru a nu vă părea prea rău după vara care tocmai s-a încheiat, în oraşul Săcuieni, din nordul judeţului Bihor, la începutul fiecărei luni de septembrie se organizează festivităţile “Toamna pe Valea Ierului” şi, fiind o zonă viticolă, după cum vă puteţi închipui, băutura nu lipseşte.

Astfel, în mod tradiţional, în cadrul acestui festival se organizează şi Balul Strugurilor, pe lângă spectacole, concerte şi alte evenimente.

În 2011, “Toamna pe Valea Ierului” a avut loc în perioada 1 – 4 septembrie (de joi până duminică inclusiv), cu o primă zi emoţionantă, în care au fost felicitate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Concursurile de diverse feluri (culinar, cărţi de joc, şah) sau partidele de fotbal au fost vedete în prima parte a celei de-a doua zile, în timp ce seara muzica a fost la înălţime. Cap de afiş au fost o formaţie din Budapesta şi o formaţie bucureşteană. Petrecerea s-a desfăşurat până târziu în noapte, cu ajutorul DJ-ilor.

Festivalul de ţuică a fost, probabil, unul din cele mai aşteptate momente de sâmbătă, alături de Defilarea majoretelor.

Festivalul s-a încheiat cu mai multe demonstraţii de dans, tir cu arcul sau de karate, concerte, precum şi nelipsitul foc de artificii.

Pentru a merge în Săcuieni, oraş aflat la 42 de kilometri distanţă de Oradea, trebuie, în primul rând, să ajungeţi pe drumul naţional 19. Dacă veniţi cu trenul, asiguraţi-vă că mergeţi pe ruta Oradea – Satu Mare, gara fiind la aproximativ 2 kilometri de centrul oraşului. Alte oraşe apropiate sunt Valea lui Mihai, la 20 de kilometri distanţă, şi Marghita, la 18 kilometri.

În plus, oraşul se află pe Drumul vinului de pe Valea Ierului, unde puteţi degusta vin din peste 3.000 de pivniţe, cea mai mare parte fiind săpate în pământ. Săcuieni este, de altfel, unul din centrele viticole ale podgoriei Diosig.

Soiurile recomandate de specialişti, din această zonă, sunt Fetească Albă şi Riesling Italian, cel din urmă având o aciditate ridicată şi impresionând prin fructuozitate. De asemenea, există şi două soiuri autorizate, Feteasca Regală şi Muscat Ottonel.


#Romaniansaresmart Romaniansaresmart





Vezi si alte sarbatori si obiceiuri din Crisana

Oradea, Bihor
Cel mai mare târg cu tradiţie din ţară, Târgul de la Negreni, se repetă de câţiva ani şi atrage din ce în ce mai multă lume, în cele trei zile în care se organizează, în al doilea weeke ...
Beius, Bihor
Tradiţia târgurilor din Beiuş, judeţul Bihor, datează deja de câteva sute de ani, acestea fiind atestate din anul 1454, când regele Ladislau al V-lea al Ungariei a acordat localităţii mai mul ...
Stei, Bihor
Cartoful reprezintă un aliment de bază nu doar în preparatele româneşti, dar şi în cele slovace. Iar slovacii din România ştiu să-l sărbătorească aşa cum se cuvine, organizând un între ...

Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.
InfoTurism membru ANAT © 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact |  Harta site