Izvoare cu apă termală

Izvoare cu apă termală
Izvoare cu apă termală vezi pe harta Izvoare cu apă termalăvezi pe harta

Informatii despre Izvoare cu apă termală

Localizare: Maramures > Satu Mare Subcategorie: Izvor

Izvoare cu apă termală
Izvoare cu apă termală
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Zona de nord vest a României adăposteşte numeroase izvoare de ape termale, minerale şi sulfuroase extrem de benefice pentru organismul uman. În Satu Mare, Sălaj, Bihor sau Cluj poţi petrece câteva momente de relaxare şi refacere în una dintre staţiunile cu ape termale din zonă.

Cu temperaturi cuprinse între 40 şi 75 de grade Celsius şi bogate în săruri minerale, apele termale sunt indicate pentru tratarea afecţiunilor dermatologice, neurologice, ginecologice sau reumatismale.

Băile Acâş se află în judeţul Satu Mare, într-o zonă atractivă, ideală pentru turismul balnear. Dispun de izvoare cu apă termală care au temperatura de 46 de grade Celsius. Apele termale de la Băile Acâş sunt benefice pentru afecţiunile reumatismale inflamatorii şi generative, pentru afecţiunile post traumatice, afecţiuni neurologice, de nutriţie şi ginecologice.

Turţ Băi este o staţiune situată la 20 de kilometri de Satu Mare. Apele de aici conţin clor, sulf, calciu şi magneziu şi sunt benefice pentru afecţiunile reumatismale şi ginecologice.

La 15 kilometri de Carei se află satul Ady Endre, satul natal al poetului, unde se găseşte şi o casă memorială. Turiştii vor găsi aici şi izvoare cu apă termală, cu o temperatură de 72 de grade Celsius. Apele conţin clor şi sodiu şi sunt indicate pentru afecţiunile reumatismale, endocrine şi ginecologice.

La 36 de kilometri de oraşul Satu Mare se află oraşul Carei care este şi staţiune balneoclimaterică. Aici se găsesc izvoare de ape minerale şi termale. Apele termale au o temperatură de 52 de grade şi conţin clor, iod, sodiu, calciu şi magneziu.

Băile Beltiug se află la 35 de kilometri de Satu Mare şi dispune de izoare de ape termale, cu o temperatură de 70 de grade Celsius. Apele conţin oligominerale, sodiu, calciu, magneziu şi sunt indicate pentru tratarea afecţiunilor reumatismale şi ginecologice.

Băile Boghiş se află în judeţul Sălaj şi dispun de izvoare de apă minerală şi termală. Apele termale au o temperatura de 42 de grade Celsius şi sunt indicate pentru tratarea afecţiunilor locomotorii, neuronale, ginecologice.

Băile Băiţa se află în judeţul Cluj, la 43 de kilometri de oraşul Cluj Napoca. Aici se găsesc ape termale recomandate pentru tratarea bolilor de piele, reumatice, ginecologice sau locomotorii.

Băile Felix, situate la 8 kilometri de oraşul Oradea, dispun de ape termale cu o temperatură de 49 de grade Celsius. Apele termale de la Băile Felix sunt bogate în săruri minerale şi sunt benefice pentru tratarea afecţiunilor ginecologice, reumatismale şi neurologice.


Izvoare cu apă termală este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Izvoare cu apă termală ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Satu Mare

Coordonate GPS: 47.345222,22.364876
Vezi si alte obiective turistice din Satu Mare

Biserica Romano Catolica Calvaria din Satu Mare este situata pe strada Mihai Eminescu nr. 3. A fost construita pe urmele bisericii vechii cetati Castrum - Zothmar, in anul 1844, pe locul numit "colin
Statiunea Baile Acas se afla la 30 de km de municipiul Satu Mare si este frecventata de turisti pe tot parcursul intregului an. Statiunea este renumita pentru apa termala din Acas ce a fost descoperi
Catedrala Greco-Catolica din Satu Mare, situata pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 4, este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectura din oras. Lacasul de cult a fost construit intre an
Lacul Oteloaia se afla in satul Solduba, comuna Homoroade, judetul Satu Mare si este lac artificial, amplasat langa padurea cu acelasi nume. Anual se desfasoara aici in luna august Festivalul folclor
Muzeul de Arta Satu Mare a fost amplasat intr-o cladire construita in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, denumita Casa Vecsey. Cladirea a fost construita in stil neogotic, declarata monument arhi


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2018 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Utilizand acest serviciu inseamna ca sunteti de acord cu Termenii si conditiile de utilizare.| Legislatie turism | Contact  Harta site