Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel

Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel
Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel vezi pe harta Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibielvezi pe harta

Informatii despre Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel

Localizare: Marginimea Sibiului > Sibiel Subcategorie: Muzeu

Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel
Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Icoane pe sticla gazduieste cea mai mare expozitie de icoane pe sticla din Transilvania existenta astazi, reprezentand arta religioasa nascuta din bogatia traditiei crestine ortodoxe si din imaginatia pictorilor tarani romani.

Icoanele pe sticla sunt o practica veche la noi in tara, cunoscand o inflorire in primele decenii ale secolului al XVIII-lea si atingand culmea dezvoltarii intre 1750 - 1800.

Muzeul a fost constituit in anul 1969, fiind opera parintelui Zosim Oancea si a comunitatii din Sibiel. Colectia muzeului cuprinde 600 de exponate, principalele tipuri de icoane pe sticla, impreuna cu opere ale catorva dintre cei mai importanti pictori de icoane.

Icoana vine din grecescul eikon, care inseamna imagine si este esential legata de liturghie si rugaciune, indemnand credinciosul catre adorarea lui Dumnezeu in forma sensibila. In centrul icoanei ortodoxe se gaseste intotdeauna o reprezentare a Domnului Iisus Hristos, infatisat mai ales prin Nasterea, Botezul, Cina cea de Taina, Rastignirea si Invierea Sa. Subiectul cel mai des intalnit in icoane este insa Maica Domnului, mai ales Maica Domnului cu Pruncul si Maica Indurerata, impreuna cu icoanele Bunei Vestiri, a Incoronarii si a Adormirii Maicii Domnului.

Tehnica de executie a icoanelor pe sticla cuprinde desenarea contururilor in oglinda astfel incat, la intoarcerea sticlei pe cealalta parte, imaginea sa se prezinte corect. Mai intai sunt desenate contururile cu o pensula fina, apoi sunt colorate partile figurilor si fondul, dupa care este dispus un strat de lac pe spatele icoanei pentru a fi aparata de umiditate. Pictura este inramata si protejata posterior de o placa, de obicei din lemn de brad.

Toate culorile sunt obtinute din materiale naturale, folosind si amestecuri cu grasimi de origine animala, galbenus de ou, ulei de in. Pictorii se pregatesc si spiritual, prin rugaciune si post.

Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel cuprinde doua cladiri, la intrarea in sat, la cativa metri una de cealalta, intre Biserica si cimitir. Cea mai mare parte a colectiei de icoane si de obiecte vechi se gaseste pe cele doua nivele care constituie Muzeul Nou, recent ridicat, in timp ce edificiul vechi, mai mic dar reprezentand primul sediu istoric al Muzeului, adaposteste sectiuni suplimentare ale colectiei.

Program de vizitare:
Toamna si iarna: 7-13.30, 14-19
Primavara si vara: 8-13.30, 14-20.

Bilet de intrare: adulti 4 lei, copii ai studenti 2 lei.

Adresa: Strada Bisericii, Nr. 329


Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Marginimea Sibiului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Sibiel

Coordonate GPS: 45.797212,23.887167




Vezi si alte obiective turistice din Sibiel

Situat in comuna Sibiel din judetul Sibiu, Schitul Sibiel se afla pe locul uneia dintre cele mai vechi vetre manastiresti din Arhiepiscopia Sibiului. Documentele vremii arata ca in 1716 aici a fost o


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site