Muzeul de Istorie a Farmaciei din Sibiu

Muzeul de Istorie a Farmaciei din Sibiu
Muzeul de Istorie a Farmaciei din Sibiu vezi pe harta Muzeul de Istorie a Farmaciei din Sibiuvezi pe harta

Informatii despre Muzeul de Istorie a Farmaciei din Sibiu

Localizare: Sibiu si imprejurimi > Sibiu Subcategorie: Muzeu

Muzeul de Istorie a Farmaciei din Sibiu
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Daca doriti sa va petreceti vacanta in Sibiu, nu uitati sa adaugati in itinerariul dumneavoastra si Muzeul de Istorie al Farmaciei.

Situat in Piata Mica nr. 26, muzeul a fost deschis in anul 1972, ca secţie a Muzeului de Istorie Naturala si parte componenta a Muzeului National Brukenthal.

Alaturi de impresionante atractii istorice ce i-au dat Sibiului titlul de Capitala Culturala Europeana in 2007, Muzeul de Istorie al Farmaciei este un adevarat monument de arhitectura. Acesta detine elemente gotice si renascentiste ce dateaza din anul 1568.

In aceasta cladire a functionat una dintre cele mai vechi farmacii de pe teritoriul tarii noastre, infiintata in anul 1600, cu numele de "La Ursul Negru".

Peste 6.600 de piese sunt adapostite in cele trei incaperi ale muzeului (oficina, laboratorul si expozitia homeopatica), aducand marturie evolutiei tehnicilor farmaceutice si medicamentatiei de-a lungul a mai mult de trei secole si jumatate.
Expozitia homeopatica are o importanta deosebita, intrucat, aici a lucrat, timp de un an, creatorul homeopatiei, Christian Friedrich Samuel Hahnemann. Colectia homeopatica reuneste 2.900 de piese, printre care se numara truse si flacoane cu preparate homeopatice, preluate dintr-o veche farmacie denumita "La Ingerul".

De asemenea, in muzeu sunt expuse balante de diferite tipuri, distilitoare, truse farmaceutice si medicale, precum si un mojar din bronz, fiind cea mai veche piesa din colectie (1597), folosita in procesul de preparare al medicamentelor.

Legenda spune ca deasupra intrarii in farmacia de odata se gasea un bolovan imens sustinut doar de o panza de paianjen, urmand a se pravali peste cel care era neincrezator in efectele vindecatoare ale acestui loc, unde pentru sute de ani s-au descoperit si preparat atatea leacuri.

Muzeul de Istorie a Farmaciei da o nota extraordinara peisajului muzeografic romanesc, dar si european, prin raritatea sa ce intregeste traditia farmaceutica din tara noastra.


Muzeul de Istorie a Farmaciei din Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Muzeul de Istorie a Farmaciei din Sibiu ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Sibiu

Coordonate GPS: 45.7979813,24.1514225




Vezi si alte obiective turistice din Sibiu

Piata Huet s-a format pe traseul primei incinte fortificate a Sibiului. Incinta propriu-zisa dateaza de la sfarsitul secolului al XII-lea, existenta prepoziturii in anul 1191 fiind un termen “an
Construit intre anii 1357 – 1366, zidul de pe strada Cetatii face parte din cetatea Sibiului. Initial, fortificatiile Sibiului includeau 39 de turnuri de aparare, cinci bastioane, patru porti si c
Situat la limita sud-vestica a judetului Sibiu, Parcul Natural Cindrel acopera, cu suprafata sa de 9043 ha, cele mai spectaculoase forme de relief din arealele a doi masivi muntosi, Cindrel si Lontru
Adresa: Aeroportul Int. Sibiu, Sos. Alba Iulia nr. 73 - Aeroport noul terminal Telefon: 0269 253 999
Turnul Gros a fost construit in anul 1540 din piatra si caramida, in forma de U, iesind cu circa 25 m in afara zidului exterior. Inaltat intre strada Cetatii si Corneliu Coposu din localitatea Sibiu


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site