Targul National de Jucarii - Sibiu, jud. Sibiu

Targul National de Jucarii
Targul National de Jucarii

Informatii despre Targul National de Jucarii

Sibiu, Sibiu / 30 Mai -> 1 Iun 2010

Targul National de Jucarii
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Târgul Naţional de Jucării se încadrează in programul „Tezaure umane vii", dezvoltat de Complexul Naţional Muzeal "ASTRA", şi are câteva obiective specifice, bine determinate: reprezentarea universului copilăriei prin obiecte aparţinând meşteşugurilor tradiţionale; valorificarea patrimoniului existent şi încurajarea confecţionării de jucării ecologice, inspirate din vechile tradiţii ale comunităţii rurale şi orăşeneşti; realizarea dialogului direct între creatorul artistic şi copii.

Târgul Naţional de Jucării, iniţiat în anul 2008, îşi propune să aducă în prim plan o categorie de obiecte uitate şi de foarte mult timp mai puţin folosite: jucăriile simple din lemn şi cârpe; materiale ecologice; jucăriile bunicilor, foarte ingenioase nereprezentând nici un pericol pentru copii.

Pe parcursul a trei zile (30 mai - 01 iunie) atmosfera generală a târgului va fi una de veselie şi sărbătoare deoarece, pe lângă standurile cu vânzare, punem la dispoziţia publicului un program artistic variat. Meşteri creatori şi trupe de teatru pentru copii vor fi oaspeţi de seamă şi, totodată, gazde bune pentru toţi cei veniţi să se bucure de mirajul jocului, de surpriza jucăriei preferate sau de „miezul dulce” al copilăriei (turta dulce, vata de zahăr, cocoşeii sau merele glasate).

Pe lângă regenerarea valorilor autentice tradiţionale, Târgul de Jucării promovează şi mesajul ecologic, unul cât se poate de important, de maximă actualitate. Jucariile îi ajută pe copii să-şi dezvolte imaginaţia şi fantezia, să se adapteze mai uşor la mediul înconjurător, să înţeleagă realitaţile lumii şi să reacţioneze la acestea.

De aceea este necesară transmiterea ideii necesitaţii protejarii mediului şi a tradiţiilor moştenite din bătrâni, jucăriile prezentate în cadrul târgului fiind realizate din materiale bio-degradabile: lemn, pânză, ceramică, papură, hârtie etc, create după vechile tipare.

Pe toată perioada târgului, copiii sunt invitaţi să participe la numeroase activităţi cu caracter pedagogic dintre cele mai variate: desene pe astfalt, construirea de puzzle-uri, concurs de desene cu obiectul preferat din târg, etc.

Vor fi organizate şi ateliere pentru „micii meşteşugari” sub atenta îndrumare a meşterilor populari şi a muzeografilor, copiii având astfel ocazia să intre în contact direct cu lumea creaţiei autentice prin activităţi adaptate vârstei lor precum modelarea plastilinei, împletitul fibrelor vegetale, confecţionatul de păpuşi şi zgărdane din mărgele colorate.


#Romaniansaresmart Romaniansaresmart





Vezi si alte sarbatori si obiceiuri din Sibiu si imprejurimi

Sibiu, Sibiu
In fiecare vara, calfe calatoare din diferite tari europene vin la Sibiu pentru a lucra impreuna, pentru a realiza un schimb viu de cunostinte de specialitate si experiente profesionale si pentru a co ...

Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.
InfoTurism membru ANAT © 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact |  Harta site