Sighisoara, Informatii despre Sighisoara

Sighisoara

Sighisoara


Localitate din judetul Mures (zona turistica Transilvania)



Sighişoara, oraş monument protejat de UNESCO din anul 1999, inclus pe lista patrimoniului mondial se mandreşte cu o cetate medievală locuită şi in prezent.

Pentru prima dată in anul 1280 a fost ridicată aici o cetate. In secolul al XIV-lea sub cetate s-au stabilit mestesugari organizati in bresle puternice, care au ridicat in jurul cetăţii un zid de apărare din piatră, lung de 930 metri şi inalt de 4 metri.

In secolul al XV lea, zidul a fost suprainalţat cu 3-4 metri, iar in următorii 200 de ani, inălţimea zidului pe alocuri atingea şi 15 metri.

Au fost ridicate 14 turnuri, care poartă numele breslelor care le-au ridicat. 9 turnuri se văd şi astăzi, cel al tăbăcarilor, al cositorarilor, al giuvaergiilor, al frangherilor, al măcelarilor, al cojocarilor, al croitorilor, al cizmarilor, al fierarilor şi turnul cu ceas. Numai există turnul ţesătorilor, lăcătuşilor, al dogarilor, al bărbierilor

Cel mai mare turn, mandria oraşului, Turnul cu ceas cu inălţimea ei actuală de 64 m datează din secolul al XIV-lea. Zidurile ei groase de 2 m apărau depozitele de muniţii, arhiva şi trezoreria oraşului, şi se mandrea cu un mecanism de ceas de lemn, care in anul 1648 a fost inlocuit cu unul metalic. Atunci au apărut şi grupurile de statuete din lemn, care simbolizeaza zilele săptămanii.

Ţiglele multicolore sunt din anul 1894. Pană in anul 1556, la primul etaj a fost sediul primăriei oraşului. Din anul 1899 Turnul cu ceas adăposteşte muzeul de istorie al orasului.





Evenimente locale Sighisoara


Festivalul Medieval din Sighisoara

Intre 25-27 iulie 2008, Sighisoara gazduieste cel mai mare festival medieval din Romania, unde turistii vor fi coplesiti de aerele medievale ce stapanesc orasul.

In fiecare an, festivalul are 10 sectiuni – teatru, muzica, arte plastice, expozitii, dans, film, recital de poezie medievala, expozitie de carte, concerte pentru tineret si conferinte, presarate cu spectacole de animatie stradala, concerte de seara, concerte corale, expozitie de costume medievale si cursuri de dans medieval. Sunt invitate trupe de teatru studentesti, trupe private si teatre profesioniste din tara si din strainatate.

Festivalul Fanfarelor

Festivalul Fanfarelor, devenit deja traditie pentru Sighisoara, se desfasoara la inceputul lunii septembrie si este un eveniment care se adreseaza iubitorilor muzicii de promenada. Acest festival se bucura de participarea unor fanfare atat din tara, cat si din strainatate.

Pe parcursul celor doua zile ale festivalului vor avea loc mini recitaluri sustinute de fanfare in diferite cartiere ale orasului. Astfel, incepand cu ora 14, va avea loc defilarea fanfarelor de pe strada Horia Teculescu pana la Parcul Central, concerte ale fanfarelor in Piata Cetatii de la ora 16 si o expozitie de Instrumente muzicale ce va fi deschisa la scoala de Muzica, zilnic intre orele 16 si 20.

Zilele Orasului Sighisoara

Organizat de Primarie, evenimentul are program diversificat si cuprinde: conferinte (despre istoria, respectiv patrimoniul istoric si cultural al orasului medieval), expozitii de fotografii si picturi cu teme legate de Sighisoara,intreceri sportive si program folcloric.

Programul evenimentului va fi structurat pe mai multe sectiuni care sa se adreseze cât mai multor categorii de public: o sectiune de conferinte, având ca tema principala istoria locala a Sighisoarei, sectiune care va urmari constientizarea participantilor asupra valorii patrimoniului istoric si cultural al municipiului.

O alta parte importanta a festivalului o reprezinta sectiunea de expozitii de fotografii si picturi reprezentative ale studentilor Facultatii de Arta si Design, scopul acestei sectiuni fiind incurajarea tinerilor artisti sighisoreni; o sectiune de competitii sportive intre scolile sighisorene; o sectiune pentru tinerii sighisoreni si o sectiune dedicata iubitorilor de folclor.

Din program nu lipsesc expozitiile precum "Evolutia Urbanistica a Sighisoarei", de la Muzeul de Istorie, competitiile sportive, concertele de muzica populara si pop, la care vor participa artisti renumiti de pe scena muzicala a Romaniei.

Evenimentul Zilele Orasului Sighisoara are loc in fiecare primavara, la inceputul lunii mai.



Cai de acces Sighisoara


Cum ajungi la Sighisoara

Drumul pana la Sighisoara este superb, masina personala fiind cea mai buna alegere pentru a putea admira in voie peisajele de vis. Cele mai inspirate alegeri ar fi drumul Bucuresti - Pitesti-Ramnicu Valcea- Sibiu-Copsa Mica-Sighisoara sau Bucuresti-Brasov-Sighisoara.

In gara din Sighisoara opresc toate trenurile: Personal, Accelerat, Rapid si InterCity, acestea facand legatura cu cele mai importante orase din Romania: Bucuresti, Constanta, Satu Mare, Cluj, Brasov, etc.

Poze din Sighisoara











Vezi toate pozele din Sighisoara
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site