Slanic Moldova, Informatii despre Slanic Moldova

Slanic Moldova

Slanic Moldova


Localitate din judetul Bacau (zona turistica Moldova)



Cunoscuta localitate balneara, Slanic Moldova este situata pe versantul estic al Carpatilor Orientali (în masivul Nemira) la înaltimea de 530 m pe valea pârâului Slanic.

Orasul se desfasoara într-o depresiune acoperita de paduri de foioase si conifere.

Din punct de vedere al distantelor fata de cateva dintre principalele municipii, Slaic Moldova se afla la 86km. fata de municipiul Bacau, 210km. fata de municipiul Iasi, 160km. fata de municipiul Brasov, 350km. fata de Cluj si 330km. fata de Bucuresti.

Slanic Moldova este renumita pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, usor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale, izvoare descoperite înca din anul 1801. În 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar în 1877 au aparut primele instalatii balneare.

Statiune cu sezon permanent, cu o clima intramontana-depresionara temperata, cu un aer pur, lipsit de praf si particule ce pot provoca alergii, si bogat în aerosoli rasinosi si ioni negativi.

Temperatura medie anuala este de 7,4°C.





Cai de acces Slanic Moldova


Cum ajungi la Slanic Moldova

Desi nu se afla la intersectia unor cai de comunicatie majore, are legaturi bune cu orice localitate din tara.DN 12, care tranziteaza localitatea, face legatura cu ruta Onesti-Tg. Ocna –Ciceu, DN 11A Onesti-Adjud, DN 2 (E85) Bucuresti-Suceava-Siret.

Legatura cu orasele din Transilvaniaeste asigurata prin DN 12A si Dn 11 Onesti-Oituz-Brasov.
Gara Salina din Tg. Ocna faciliteaza legaturile cu celelate orase prin intermeniul cailor ferate , din linia principala de cale ferata ce leaga capitala de nordul Moldovei.

Aeroportul din Bacau pote deservi asigurand deplasarea calatorilor in cadrul retelei aeriele nationale, iar prin intermediul aeroportului Otopeni, cu reteaua internationala.




Tipuri de turism Slanic Moldova


Turismul in Slanic Moldova

Exista numeroase tipuri de turism ce pot fi practicate in statiunea Slanic Moldova, fondul balnear al statiunii avand un specific aparte, unic in tara si in Europa si gasindu-se pe o zona relativ restransa o multime de izvoare variate in ceea ce priveste compozitia, concentratia, complexitatea chimica si efectele terapeutice.

Statiunea Slanic Moldova dispune de importante zacaminte de ape minerale, cercetate si exploatate inca de la inceputul sec. XIX, reconfirmate de studiile din anul 1999 pentru reevaluarea rezervelor de apa minerala si bioxid de carbon mofetic, ce au evidentiat doua tipuri de zacamant hidromineral distincte din puncte de vedere hidrogeologice, hidraulice, fizico-chimice si balneo-medicale: ape minerale clorurate si bicarbonate.

Tursmul balneo-terapeutic : existenta factorilor terapeutici naturali de cura conduce la organizarea celor trei tipuri de asistenta medicala: profilactica, curativa si recuperare functionala. Pentru staiunea Slanic Moldova potentialul il constituie calitatea apelor, inalta lor valoare terapeutica si capacitatea corespunzatoare a debitelor, apreciate ca rezerve ce imprima statiunii un profil balnear, de tratament al afectiunilor digestive, ale glandelor anexe, ale aparatului respirator, boli de nutritie si metabolism.

Turismul cultural de cunoastere si de informare este sustinut de valorile si monumentele istorice si arhitecturale ale zonei.

Agroturismul: dezvolatrea turismului rural si indeosebi a agroturismului este in continua crestere deoarece zonele rurale ale statiunii dispun pe langa un cadru natural pitoresc nepoluat si de multiple variante de recreere si de un valoros potential cultural si istoric.

Turismul ecleziastic: existenta bisericilor si manastirilor pe teritoriul statiunii contribuie la dezvoltarea turismului religios oferind posibilitatea organizarii de pelerinaje prin crearea unor trasee turistice care sa puna in valoare aceste lacase de cult si spiritualitate.



Factori de cura si indicatii terapeutice Slanic Moldova


Afectiuni tratate

De-a lungul timpului, calitatile apelor minerale descoperite aici au fost confirmate prin medaliile obtinute la expozitiile internationale de la Paris, Viena, Frankfurt-Main etc.

Botezata "Perla Moldovei", Slanic Moldova asigura tratament pentru tulburari digestive (gastrite cronice hipo- si hiperacide, ulcere gastrice si duodenale, la un interval de cel putin 3 ani de la faza dureroasa, afectiuni stomacale postchirurgicale, colite cronice atipice, colon inflamabil, constipatie cronica), boli hepatobiliare (dischinezie biliara, colicistita cronica cu sau fara calculi, stari postoperatorii în boli ale ficatului), boli metabolice si nutritionale (diabet melitus, forme usoare si intermediare, obezitate), boli ale rinichiului si urinare (stari de dupa tratamentul infectiilor urinare, acolo unde nu au existat leziuni sau dereglari renale).

Cura externa cu apele minerale de la Slanic Moldova ajuta la tratamentul bolilor reumatismale degenerative si diartritice, al celor cardiovasculare si respiratorii (astma alergica, traheobronsite cronice, rinosinuzite cronice, emfizem pulmonar), tratamentul bolilor endocrine (stari prepubertale la copii hiperreactivi), al bolilor ginecologice (sindrom ovarian menopauzal) si al altor boli.

Pentru cura interna cu apa minerala se recomanda izvoarele numarul 1, numarul 8 si 8 bis (aflate în acelasi pavilion) si izvoarele numarul 1 bis, numarul 3 si numarul 10 (aflate într-un alt pavilion).

Aici exista instalatii pentru bai calde în cada cu apa minerala, instalatii pentru terapie respiratorie (aerosoli si inhalatii), electroterapie si hidroterapie, bazine pentru kinetoterapie, mofete, instalatii pentru tratamentul anumitor boli vasculare periferice, si pentru gimnastica medicala.

Statiune cu sezon permanent, cu o clima intramontana-depresionara temperata, cu un aer pur, lipsit de praf si particule ce pot provoca alergii, si bogat în aerosoli rasinosi si ioni negativi.

Temperatura medie anuala este de 7,4°C.

Poze din Slanic Moldova









Vezi toate pozele din Slanic Moldova
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site