Cheile Lapusului

Cheile Lapusului vezi pe harta Cheile Lapusuluivezi pe harta

Informatii despre Cheile Lapusului

Localizare: Maramures > Targu Lapus Subcategorie: Chei

Cheile Lapusului
Cheile Lapusului Cheile Lapusului Cheile Lapusului
Apasati pe imagini pentru vizualizare
In nordul judetului Maramures, natura ne uimeste cu generozitatea sa. Cei dornici sa ii dezvaluie secretele si sunt dispusi sa porneasca la picior, nu vor fi dezamagiti! Aici se intinde Defileul Lapusului. Acesta incepe din localitatea Razoare si are o lungime de 28 km, sfarsindu-se in apropierea localitatii Remecioara.

Cheile Lapusului ofera posibilitatea practicarii de sporturi extreme, precum rafting, activitate din ce in ce mai cautata de turisti dornici de aventura. Pentru necunoscatori ar fi de mentionat ca raftingul este coborarea cu barci speciale a unor ape repezi de munte si este atat o activitate de agrement in aer liber, cat si un sport de echipa unde coordonarea miscarilor este totul. Ineditul practicarii acestui sport in Cheile Lapusului este dat de faptul ca zona este una dintre cele mai neatinse din tara, pastrandu-si salbaticia peisajului.

Turistii car doresc sa viziteze zona Cheilor Lapusului pot opta fie pentru cazarea la cort, fie la pensiuni, acestea fiind singurele posibilitati de cazare din zona. Astfel, e bine de stiut faptul ca unitatile de cazare cele mai apropiate de defileu sunt situate in orasul Targu Lapus sau in satele Rohia si Remecioara.
In ceea ce priveste preturile, acestea se situeaza intre 15 si 20 euro de persoana pe zi, iar in tariful respectiv intra cazarea si trei mese pe zi. Tinand cont de faptul ca numarul pensiunilor nu este foarte mare, este recomandat sa faceti rezervari din timp.


Cheile Lapusului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Cheile Lapusului poti accesa una dintre ofertele de cazare Targu Lapus , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 47.4477501,23.7923603




Vezi si alte obiective turistice din Targu Lapus

Biserica de lemn din Groape, judetul Maramures, a fost declarata monument istoric. Lacasul de cult a fost construit in anul 1830 si poarta hramul „Sfintii Apostoli”. In biserica se mai pastreaza
Biserica de lemn „Sfintii Arhangheli” din satul Dobricu Lapusului, judetul Maramures, a fost declarata monument istoric. Lacasul de cult a fost construit in anul 1740. Forma poligonala a pronaos
Defileul Lapus este o arie naturala protejata, fiind constituita din cursul mijlociu al raului Lapus intre localitatea Groape (apartinand orasului Targu Lapus), si confluenta cu raul Cavnic, avand lun
Biserica de lemn din Carpinis, comuna Copalnic - Manastur, judetul Maramures, a fost declarata monument istoric. Lacasul de cult dateaza din anul 1757 si are hramul „Adormirea Maicii Domnului”.
Biserica de lemn din Cufoaia, judetul Maramures, a fost construita la mijlocul secolului XIX. Actualul lacas de cult pastreaza din vechea biserica, cu hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site