Complexul Turistic Casa Seciu 2** Boldesti Scaeni

Complexul Turistic Casa Seciu 2** din Boldesti Scaeni

Capacitate totala: 22 locuri in 11 camere
Adresa : Boldesti Scaeni, Boldesti Scaieni, str. Podgoriei, jud. Prahova
0244.210.360 7123

Descriere Complexul Turistic Casa Seciu 2**

Situata aproape de cota 400 “la cumpana de dealuri” impresioneaza prin pozitia ei pitoreasca, inconjurata de vii nobile, de unde privirea patrunde pana in orizonturile cele indepartate ale “Vaii Teleajenului“ si Masivului Caraiman(daca este timp frumos) cu crucea din varful lui.Casa Seciu, construita pe la 1970, pe locul unei crame mai vechi ce a apartinut boierului Ratiu, dupa proiectul din 1965 al arhitectului Ion Bocianu, imbina stilul traditional romanesc de cula boiereasca cu stilul modernist.Numele “Seciu” ii vine de la un deal cu pomi scorburosi defrisat – copaci batrani si seci ce au fost taiati.

In scripte numele “Seciu” apare la 1 septembrie 1632 pe un zapis pentru biserica din Seciu prin care o anume Stana vindea jupanului Neagu trei pogoane de vie la Scaiani.Ceea ce confera un plus de frumusete in ochii vizitatorilor acestei faimoase Case Seciueste, fara indoiala, prezenta minunatelor sculpturi in lemn existente aici.

Inca de la intrare, ele te intampina, pornind de la veranda si de la stalpii de lemn de afara, de pe marginea scarilor realizati in stil rustic, pana la decoratiunile interioare, din hol si din sala mare, toate lucrate pe teme cinegetice. Autorii lor suntVasile Chiva, mare mester lemnar din comuna Alunis si fiul sau Petre Chiva. Sculpturile lor au fost executate in lemn de stejar facute pe teme de vanatoare infatisand forme de vulturi, veverite, caprioare, berbeci iar in crama de jos au sculptat frumos butoaiele de 10 si 50 de decalitri cu ornamente de frunze de vita si ciorchini de strugure.

Exista, in acest complex, saloane cu specific vanatoresc-pescaresc, cu expuneri de trofee si de blanuri de animale salbatice si cu vanat naturalizat; se gasesc aici un salon clasic, terase acoperite ori terase libere, de vara, sub forma unei galerii lungi, deschise spre partea de vest si sud-est, cu salon de degustare si crama de vinificatie cu o vasta colectie de vinuri: Riesling, Feteasca Alba, Feteasca Neagra, Saugvinon Blanc, Pinot Gris etc.Inainte vreme, numai cu interventii asidue puteai sa ai acces la interioarele Casei Seciu. Dupa redeschiderea sa nu mai este nevoie de interventii pentru a face un tur al Casei si cramei Seciu.Complexul Turistic Casa Seciu dispune de o impresionanta oferta gastronomica, feluri de mancare stropite cu “licori derutante” de la Valea Calugareasca si nu numai, de 400 de locuri (dar cu posibilitati de extindere la 600 de locuri), fiind compartimentata in patru saloane: vanatoresc-pescaresc, national, clasic si ambasador, si dispunand de 30 de locuri de cazare. Aici au loc mereu diverse festivitati si receptii: intalniri oficiale cu sefi de state, cu ambasadori, oameni de stiinta, artisti, se organizeaza nunti, botezuri, onomastici, aniversari, intalniri de promotie, revelioane impresionante, conferinte, team buidinguri, diferite simpozioane. Atmosfera este insufetita de numeroase tarafuri faimoase de muzica populara. Totodata se pot organiza serate taranesti, complexul dispune de 5 casute din lemn aranjate in stil rustic, cu mancaruri si preparate traditionale romanesti, cu protap de vitel, de berbecut, purcelusi la tava, preparate din peste, preparate din vanat: urs, cerb, caprioara, mistret, iepuri, fazan, tuica de Valeniin jurul focului de tabara, toate acestea desfasurandu-se intr-o atmosfera plina de voie buna si veselie.

Va asteptam!
Ultima actualizare : 26.06.2014
Infopensiuni Parteneri
Infopensiuni.ro vă oferă pensiuni şi vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervări online.
© 2004 - 2019 SC InfoTurism Media SRL.
Toate drepturile rezervate.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site