Biserica Neagra din Brasov

Biserica Neagra din Brasov
Biserica Neagra din Brasov vezi pe harta Biserica Neagra din Brasovvezi pe harta

Informatii despre Biserica Neagra din Brasov

Localizare: Brasov si imprejurimi > Brasov Subcategorie: Biserica

Biserica Neagra din Brasov
Biserica Neagra din Brasov Biserica Neagra din Brasov Biserica Neagra din Brasov Biserica Neagra din Brasov
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta Maria, Biserica Neagra este cel mai reprezentativ monument de arhitectura gotica din Romania.

Biserica a fost incendiata anterior anului 1384, iar reconstructia sa a durat pana in 1477. O inscriptie descoperita in zidul bisericii il atesta ca prim ctitor pe Thomas despre care aflam ca a murit in anul 1410. Planul utilizat de catre arhitecti a fost acela de bazilica cu trei nave, egale ca inaltime, inscriindu-se in tipul de biserica-hala preferate in secolele XV-XVI in spatiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecti si mesteri.

Biserica Neagra este cel mai mare edificiu de cult in stil gotic din sud-estul Europei masurand 89 de metri lungime, 38 de metri latime, 21 metri inaltime in interior si 40 metri inaltime in exterior. In aceasta biserica incapeau circa 5000 de persoane, cam cat era populatia orasului in epoca.

Grav avariata dupa incendiul din 1689, Biserica Neagra este refacuta cu ajutorul unor mesteri veniti din Gdansk, pentru ca mesterii locali nu stiau sa inchida bolti de dimensiuni atat mari. Noile bolti sunt executate in stil baroc si nu in stil gotic.

Biserica Neagra este celebra nu doar datorita dimensiunilor sale impresionante. Astfel, clopotnita sa adaposteste cel mai mare clopot din spatiul romanesc, un clopot din bronz care cantareste 6 tone. Biserica Neagra este cunoscuta si pentru marea sa orga (cea mai mare din sud-estul Europei) avand peste 4000 de tuburi.

Corul sustinut de contraforti exteriori decorati cu edicole care adapostesc statui de sfinti reprezinta unul din putinele exemple de acest tip din Transilvania. Colectia de covoare orientale a Bisericii Negre constituie cea mai bogata colectie de acest fel din Romania.

Daca sunteti in Brasov nu ratati concertele saptamanale de orga sustinute aici pe cea mai mare orga (marti, joi si vineri) din sud-estul Europei.


Biserica Neagra din Brasov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Brasov , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

Coordonate GPS: 45.641408,25.58812




Vezi si alte obiective turistice din Brasov

Statuia lui Johannes Honterus este situata pe strada Curtea Johannes Honterus, in curtea Bisericii Negre din Brasov. A fost realizata de sculptorul berlinez Haro Magnussen si dezvelita la data de 21
Palatul Czell se gaseste intr-o impresionanta cladire din Piata Sfatului, nr. 26, ce dateaza din anul 1904. A fost construit de catre Friedrich Czell, industrias ce detinea fabrica de malt si bere
Paradisul Acvatic Brasov intruneste toate conditiile pentru a reprezenta un adevarat complex de sanatate si agrement fiind intins pe o suprafata de 12.000 mp parte acoperita si 12.000 mp destinati sez
Casa Sfatului reprezinta un important obiectiv turistic al Brasovului, fiind situata chiar in centrul sau, in Piata Sfatului. Este un monument arhitectural ce combina mai multe stiluri: gotic, baroc,
Muzeul Casa Muresenilor este situat pe strada George Baritiu nr. 25 din Brasov. Fondat in anul 1968 cu ajutorul donatiilor urmasilor familiei Muresianu, muzeul este o institutie autonoma si un centru


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site