Biserica Parohiala Evanghelica Sfanta Maria din Sibiu

Biserica Parohiala Evanghelica Sfanta Maria din Sibiu
Biserica Parohiala Evanghelica Sfanta Maria din Sibiu vezi pe harta Biserica Parohiala Evanghelica Sfanta Maria din Sibiuvezi pe harta

Informatii despre Biserica Parohiala Evanghelica Sfanta Maria din Sibiu

Localizare: Sibiu si imprejurimi > Sibiu Subcategorie: Biserica

Biserica Parohiala Evanghelica Sfanta Maria din Sibiu
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Amplu edificiu gotic, Biserica Evanghelica din Sibiu este situata in Piata Huet si este una dintre cele mai frumoase cladiri in acest stil din Transilvania.

Se afla pe un loc fruntas in lista obiectivelor turistice din zona Sibiului datorita dimensiunilor arhitecturale impresionante dar si a istoricului sau.

Biserica Evanghelica a fost ridicata in anul 1502 pe locul unei bazilici romane ce se afla aici din secolul al XII-lea. In fata cladirii se gaseste statuia episcopului Georg Daniel Teutsch (1817-1893), ridicata in 1899.

Cel mai impunator element al bisericii este reprezentat de turnul pe sapte nivele cu cele patru turnulete pe colturi, dovada ca orasul avea drept de condamnare. Acesta insumeaza 73,34 m, fiind cel mai inalt din Transilvania.
Interiorul bisericii este amenajat in stil gotic cu bolti aurite si pietre funerare pe peretii din nord.

Corul cuprindea cea mai mare orga in stil braroc din sud-estul Europei (1585), ulterior inlocuita cu una noua, in anul 1915.

Planul bisericii este format dintr-un cor poligonal compus din trei travee, flancat la nord de o sacristie; urmeaza spre vest un transept, apoi nava centrala si cele doua laterale; in vest a fost construit turnul masiv inglobat in cele din urma intr-un nartex, format la randul sau din trei nave.

Inventarul bisericii este deosebit de bogat si cuprinde o serie de vase de cult din argint aurit, opere ale unor vestiti mesteri sibieni, o cristelnita de bronz din anul 1438 precum si alte piese valoroase.

Ferula bisericii a fost separata de corpul central al bisericii in anul 1853, fiind utilizat pentru ceremonii mai intime. Aici exista o galerie formata din 67 de lespezi funerare, unice in Romania.

Pana la mijlocul secolului al XVIII-lea in biserica au fost ingropate personalitati marcante ale Sibiului. Acest obicei a fost interzis in anul 1796, singura exceptie fiind a baronului Samuel von Brukenthal.


Biserica Parohiala Evanghelica Sfanta Maria din Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi cazare Sibiu , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 45.7978897,24.1498337




Vezi si alte obiective turistice din Sibiu

Turnul Sfatului este unul dintre cele mai cunoscute monumente ale orasului Sibiu. Are acest nume deoarece apara poarta de intrare in cea de a doua incinta, situata in imediata apropiere a cladirii ce
Construit pe strada Bastionului din Sibiu, Bastionul Soldisch mai este cunoscut si sub numele de "Bastionul Mercenarilor". A fost ridicat intre anii 1622-1627, ca fortificatie de aparare pen
Canionul este situat in apropierea comunei Mihaileni pe o suprafata de 15 ha. Canionul incepe din locul cunoscut sub numele de "Mestecenii lui Dragan". Desfasurati pe o suprafata de jumatat
Construit intre anii 1357 – 1366, zidul de pe strada Cetatii face parte din cetatea Sibiului. Initial, fortificatiile Sibiului includeau 39 de turnuri de aparare, cinci bastioane, patru porti si c
Piata Mica este impartita in doua parti distincte de strada Ocnei care coboara pe sub Podul Minciunilor spre orasul de jos. Latura nordica si estica a pietei urmareste conturul celei de-a doua centur


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site