Pensiunea Teea 3*** Vatra Dornei

Pensiunea Teea Coordonate GPS:   47.337427, 25.412908
Localitatea: Vatra Dornei
Distanta fata de gara: 4.5 km
Distanta fata de centrul orasului: 4.54 km
Distanta fata de partia de ski : 4.48 km

Pensiunea Teea 3*** din Vatra Dornei

Capacitate totala: 16 locuri in 8 camere
Adresa : Vatra Dornei, COM. DORNA ARINI, SAT. CALINESTI NR. 15, JUD. SUCEAVA
0730.992.870 4596

Descriere Pensiunea Teea 3***

Pensiunea TEEA este situata pe valea Bistritei (DN17B) in localitatea CALINESTI la 17 km de VATRA DORNEI.

Are o capacitate de 16 locuri respectiv 8 camere fiecare avand baie proprie, un salon cu 24 de locuri si o bucatarie utilata cu circuit inchis.

OBIECTIVELE TURISTICE DIN APROPIERE SUNT:
Masivul Rarau reprezinta epicentrul turismului din zona. De oriunde ar fi privit, se dezvaluie ca o cetate impunatoare, fortificata cu ziduri sure si argintii, inaltandu-se din verdele padurilor din jur, ca o aparitie ireala, de basm. Desi mai putin inalt decat Muntele Giumalau, Raraul (1650 m) este mult mai variat si mai complex ca acesta. Obiectivele turistice de aici sunt legate mai ales de relieful carstic. In mijlocul acestei cetati se inalta, semete, turnurile de straja ale „Pietrelor Doamnei”.
Cetatea de piatra a Raraului se lasa greu cucerita. Ca dovada, desi din oraşul Campulung Moldovenesc pornesc mai multe trasee turistice, pe parcurs ele se reunesc intr-unul singur: in apropierea Poienii Sihastriei se intalnesc traseele de pe Izvorul Alb, Bodea si Valea Seaca, pentru ca mai sus sa fie intampinat de al patrulea, cel de pe paraul Mesteacan. Este greu de spus care dintre acestea este mai frumos, dar recomandarea initiatilor este ca cei care urca pe Rarau sa foloseasca de fiecare data o alta cale, pentru a gusta pe rand din ineditul lor.

In perimetrul masivului Rarau se regasesc numeroase rezervatii: geologice si floristice (Pietrele Doamnei, Piatra Soimului, Piatra Buhii, Cheia Dracului), Fanetele montane de pe plaiul Todirescu si rezervatia forestiera Codrul secular de la Slatioara.
Masivul Giumalau se constituie dintr-o culme principala Alunu, Chilia, Stegile, Giumalau cu altitudini ce depasesc 1600m, atingind altitudinile max.in varfurile Giumalau 1857m., Stegile 1750 m. Din aceasta culme principala se desprind radiar spre nord, nord-est culmile Vacaria, Tinis respectiv Zmarzii, iar spre sud Bobeica avand altitudini intre 1200-1500m.

Masivul Gimalau este separat la est de Rarau prin saua Fundul Colbului.
Masivul Calimani, edificiu vulcanic cu o suprafata de aproximativ 2000 km2, revarsat pe aproape 60 km de la vest la est, constituie o uriasa bariera andezitica situata intre Moldova si Transilvania, de unde drumurile duc spre crestele inalte ale "furnalului" adormit de veacuri.
Muntii de natura vulcanica, Calimanii reprezinta cel mai mare crater vulcanic (stins in prezent), cu un diametru de circa 10 km. Pana la atingerea inaltimilor de peste 2000 de metri (Vf. Pietrosu, Vf. Retitis, Vf. Calimani Izvor) vom intalni vegetatie bogata, reprezentata in principal de zambru, jneapan, molid si bujor de munte.
Ultima actualizare : 28.07.2011
Infopensiuni Parteneri
Infopensiuni.ro vă oferă pensiuni şi vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervări online.
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL.
Toate drepturile rezervate.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site