2 Mai, Informatii despre 2 Mai

2 Mai


Localitate din judetul Constanta (zona turistica Litoral)2 Mai este situat intre Vama Veche la sud (6km) si orasul Mangalia (5 km) la nord. La 2 Mai si Limanu se ajunge numai rutier, Mangalia fiind ultima statie de tren de pe litoral.

Din gara Mangalia sau de oriunde din Mangalia se poate lua microbuzul care in circa 5-7 min va duce in 2 Mai sau in Limanu. La Limanu se face dreapta dupa traversarea podului peste Lacul Mangalia iar pentru 2 Mai se continua drumul national in stanga spre Vama veche. Pe timpul verii aceste microbuze circula nonstop inclusiv noaptea, la intervale de aproximativ 15min.

Descriere:
Localitatea 2 Mai ,acum cativa ani doar o simpla comuna, a devenit in ultimul timp un loc foarte cautat de turisti in ciuda conditiilor modeste din zona.

De multi ani cunoscut ca un loc linistit in care se refugia boema bucuresteana in cautarea unor clipe linistite si discrete la preturile de cazare cele mai mici de pe litoral.

In ultimele sezoane, localitatea a cunoscut un succes neasteptat in randul tinerilor care au dat navala atrasi de atmosfera nonconformista si de tarifele reduse la cazare si masa.

La 2 Mai plaja este deseori ocupata de cei care isi instaleaza corturile aici petrecand uneori perioade mari de timp in sezonul de vara. Deasemenea au aparut si aici, ca pe tot litoralul romanesc, o multime de vile, unele dintre ele apartinind unor figuri publice binecunoscute.

Posibilitatile de agrement sunt relativ reduse, in zona sunt doar cateva localuri , majoritatea preferand ca seara sa o petreaca fie in Mangalia fie in celelate statiuni din sudul litoralului exceptand desigur pe cei care se distreaza in stilul traditional consacrat al zonei, stand in curti la un pahar.

Plaja:
Plaja de la 2 Mai este marginita la nord de Digul de Sud al Portului Comercial Mangalia si de o portiune neamenajata de litoral care comunica cu plaja de la Vama Veche. Este o plaja cu un nivel acceptabil de amenajare, nerecomandata insa celor pretentiosi.

Cazare,Hoteluri, Vile, Pensiuni,Apartamente
Cazarea in 2 Mai se face numai la vile si case, in zona neexistand hoteluri.

Acesta este si unul din aspectele care dau zonei farmecul sau caracteristic. Deasemeni o mare parte din turisti folosesc camparea in corturi care se amplaseaza oriunde inclusiv in curtile localnicilor care au descoperit astfel o metoda de a castiga ceva bani fara a investii ceva.

Din cauza faptului ca in aceste localitati se inchiriaza aproape toate locuintele si nu sunt diferente prea mari de confort in principiu se poate face o standardizare simpla, in aceasta pagina fiind prezentate doar niste pensiuni reprezentative care va pot ajuta sa va faceti o imagine apropiata de realitate.

© 2004 - 2022 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site