Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul orasenesc de istorie Aiud se afla in Piata Consiliul Europei, judetul Alba si este parte componenta a complexului de arhitectura medievala biserica fortificata, numita si Cetatea Aiudului.
Intregul patrimoniu cuprinde aproximativ 30.000 obiecte, din care aproximativ 2/3 apartin domeniului arheologic. Sunt expuse vestigii arheologice, insotite de material auxiliar-texte, etichete, material ilustrativ, prin care se reconstituie istoria Aiudului si a imprejurimilor sale de la sfarsitul paleoliticului si pana in pragul constituirii primului stat dac centralizat si independent condus de Burebista.
Muzeul orasenesc de istorie dispune de 5 sali de expozitie, 4 depozite stiintifice, 1 biblioteca 2 birouri, 1 spatiu expozitional deschis.
Muzeul orasenesc de istorie Aiud este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul orasenesc de istorie Aiud
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Abrud
Coordonate GPS: 46.3112068,23.7175808
Muzeul Avram Iancu din Campeni, judetul Alba, a fost infiintat in anul 1989, cand s-au implinit 140 de ani de la revolutia de la 1848-1849 condusa de Avram Iancu.
In salile muzeului este prezentata i
Biserica Unitariana din localitatea Abrud este situata in Piata Eroilor. Obligati sa-si paraseasca biserica, unitarienii au construit acest lacas de cult vis-a-vis de Biserica romano-catolica ce o det
Biserica de lemn din Dealul Geoagiului a fost declarata monument istoric. Lacasul de cult ce datează din anul 1742, se afla in comuna Intregalde, judetul Alba. Are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail
Castelul Bethlen-Haller se afla in comuna Cetatea de Balta, pe malul Tarnavei Mici, judetul Alba, infatisarea de astazi fiind din anii 1615 - 1624. A fost refacut radical de catre Gabriel Bethlen, dup
Rezervatia Avenul din Sesuri mai este cunoscuta si sub numele de Pestera 1 Mai si se afla la 500 metri de intrarea in Pestera Scarisoara si a fost explorata prima data in anul 1950.
Este una dintre c
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.