Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cetatea dacica de la Piatra Craivii este situata la 20 km de Alba Iulia, la altitudinea de 1.083 m, pe o culme de la poalele Muntilor Trascau, intre vaile Cricaului si Bucerzii.
Se spune ca aceasta este ultima cetate dacica, unde Decebal s-a retras, intrucat era cea mai puternica dintre fortificatiile dacice, construita intr-un stil unic de catre mesteri greci.
In urma cercetarilor arheologice din zona au fost descoperite sanctuare asemanatoare cu cele de la Gradistea Muscelului. Au mai fost descoperite: cinci monede, dintre care patru sunt denari romani republicani emisi in anii 88-70 i.e.n. si una dacica de argint, batuta la sfarsitul secolului al-III-lea sau inceputul celui urmator, patru baze ale coloanelor din lemn ale templului in care se rugau dacii.
Cetatea Dacica de la Piatra Craivii este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Cetatea Dacica de la Piatra Craivii
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Alba Iulia
Coordonate GPS: 46.2103767,23.4852009
Incepand din vara anului 2009, pasionatii de echitatie vor descoperi ca pot practica acest minunat sport in interiorul Cetatii Albe Carolina, unde s-a deschis un Centru de Echitatie.
Turistii pot ale
Cetatea Alba Iulia este simbolul orasului, fiind cea mai importanta constructie bastionara de tip "Vauban" din Romania. Denumita si Cetatea Alba Carolina, fortareata a fost dezvoltata foarte
Biblioteca Batthyaneum se afla in Alba Iulia si poarta numele intemeietorului ei, Ignatius Batthyani (1741 - 1798), episcopul Transilvaniei. Locul este renumit prin valoarea colectiilor pe care le ada
Celula lui Horea, Closca si crisan este situata in partea superioara a Portii a III-a a Cetatii Alba Carolina, localitatea Alba-Iulia.
Este un spatiu de 4-5 metri patrati, cu tavanul foarte inalt, a
Catedrala Incoronarii din Alba Iulia a fost prima mare catedrala ridicata dupa anul 1918. Este o constructie impunatoare, ridicata intre 1921-1923, dupa planurile arhitectului D. Ghe. Stefanescu si su
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.