Apasati pe imagini pentru vizualizare
Construirea Podului Traian a fost propusa de catre conducerea orasului la inceputul secolului XX. In 1908 s-a acceptat un proiect al societatii de cai ferate din Austria.
Podul a fost construit dupa un plan al inginerului resitean Robert Toth (1857-1913), structura de fier fiind realizata de catre uzinele din Resita, ornamentatia prezentand multe elemente de tip "secession". Proba de greutate si predarea oficiala a podului catre conducerea municipiului s-a facut la 11 noiembrie 1910.
La sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, podul a fost dinamitat, dar structura nu a fost grav afectata, podul fiind refacut in cateva luni dupa terminarea razboiului. Fiind monument industrial, in prezent functioneaza cu restrictii de greutate.
Podul lui Traian din Arad este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Arad
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 46.17151,21.316853
Lacul Ghioroc se afla in satul cu acelasi nume, in Muntii Zarand, judetul Arad si mai este denumit de localnici „Litoralul de acasa”.
Lacul are o suprafata de peste 10 ha, adancimea este de 10 me
In 1835, in Piata Pompierilor din Arad, autoritatile decid construirea unui edificiu deosebit de important pentru viata localitatii, edificiu care in memoria aradenilor este cunoscut sub numele de &qu
Catedrala romano-catolica este unul din edificiile cele mai reprezentative pentru vizitatorul orasului Arad, fiind o cladire masiva si impunatoare ce domina intreaga artera de suflet a aradenilor. In
In tinuturile aradene, viticultura a fost practicata pentru prima data de catre dacii liberi, in zona colinelor din spatiul limitrof al Muntilor Zarandului.
Podgoria Aradului este unul dintre cele ma
Biserica ortodoxa sarba Sfintii Petru si Pavel a fost construita intre anii 1698-1702 in stilul barocului timpuriu, in zona veche a Aradului, numita orasul sarbesc. Reprezinta cea mai veche cladire a
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.