Arieseni, Informatii despre Arieseni

Arieseni

Arieseni


Localitate din judetul Alba (zona turistica Apuseni)Este situat la 950 m altitudine, fiind punct de plecare în traseele de escaladă şi drumeţie din Munţii Apuseni.

Pe timp de iarnă deţine cea mai renumită pârtie de schi din zona munţilor Apuseni. Pârtia Vârtop are o lungime de 1000 m, cu o diferenţă de nivel de 200 m, este dotata cu teleschi cu capacitate de transport de 720 persoane/oră şi utilaje de întreţinere a zăpezii. Durata normală a sezonului de schi este din decembrie până în martie. Pârtia este iluminată pe toată lungimea.

În Arieşeni există posibilităţi de cazare în vile dotate cu băi şi bucătării pe care le puteţi folosi. Localnicii sunt ospitalieri. Viaţa de noapte este intensă, există numeroase baruri şi discoteci.


Partii de schi Arieseni


Partia Vartop 3

Partia Vartop 3 asteapta investitorii. Expusa pe V-NV, pe partea bihoreana a Vartopului va fi probabil cea mai buna partie din zona Arieseni. Deocamdata nu are instalatie ski lift, dar este accesibila, la 5 minute distanta prin padure, din partia Vartop 1.

Partia Steaua Ariesului

Partia Steaua Ariesului este situate in Albac. Ca si celelate partii din Arieseni, partia este amenajata cu teleski si este expusa spre sud. Dificultate este redusa, traseul scurt, aceasta partie de schi fiind pentru incepatori.

Partia Vartop 1

Partia Vartop 1 are 80 ha si este expusa N-V. Diferenta de nivel este de 240 m. Lungimea este de 1 km. Omologata din 2003, Partia Vartop are instalatie de tip teleski.

In sezonul de iarna este deschisa de la ora 8 dimineata pana seara tarziu si este dotata cu instalatie nocturna. Dificultatea depinde de nivel, partea de jos fiind extrem de usoara, recomandata incepatorilor. Partea de sus a partiei este pentru avansati.

Partia Vartop 2

Partia Vartop 2 este paralela si lipita de Vartop 1. Suprafata este aproximativ de doua ori mai mica deci partia este recomandata copiilor si incepatorilor. Pretul unui bilet este de 2 lei.
Cai de acces Arieseni


Cum ajungi la Arieseni

Comuna Arieseni se afla in Muntii Bihor la o altitudine de 800-1000 m, pe Valea Ariesului Mare in depresiunea Arieseni.
La Arieseni ajungeti doar cu masina pe drumul DN75, cu plecare din Stei (jud. Bihor) sau Turda (jud. Cluj).
Evenimente locale Arieseni


Serbarile Zapezii - Arieseni

In fiecare an, intre 16-18 februarie, la Arieseni, are loc evenimentul "Serbarile Zapezii - Arieseni".

Asa cum ne-au obisnuit din anii anteriori, autoritatile locale cauta ca programul "Serbarilor Zapezii" sa fie unul variat, cu multe surprize, prin care organizatorii doresc sa le ofere celor prezenti la Arieseni clipe de neuitat. La succesul evenimentului contribuie frumusetea locurilor si ospitalitatea oamenilor din zona. Deviza "Serbarilor Zapezii" este "Niciun participant fara premii".

Iubitori ai sporturilor de iarna, impatimiti ai muntelui, tineri dornici de distractie sau simpli turisti, iau cu asalt partiile de la Virtop, unde timp de trei zile, evenimentele se succed cu repeziciune.

Concursurile aduc premii tuturor, concertele inchizand zilele pline pentru participant. Unul dintre cele mai asteptate moment este focul de artificii precedate de un impresionant "sarpe de lumina" format din salvamotistii care coboara pe schiuri cu faclii aprinse in maini.Poze din ArieseniVezi toate pozele din Arieseni
© 2004 - 2023 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site