Azuga, Informatii despre Azuga

Azuga


Localitate din judetul Prahova (zona turistica Valea Prahovei)Orasul-statiune Azuga este situat pe Valea Prahovei (jud. Prahova) intre statiunea internationala Sinaia (la 12 km) si statiunea de ski Predeal (aflata la 6km).

Azuga este la piciorul muntilor Bucegi (Carpati - Transylavanian Alps), altitudinea 1.110 m.

Sunt 38 km pana la Poiana-Brasov si 147 km pana la Bucuresti.
Pozitia si accesibilitatea sunt avantaje pentru Azuga, localitatea fiind situata pe cea mai circulata vale transcarpatica a Romaniei, Valea Prahovei, respectiv pe DN1/E60 si magistrala feroviara dubla electrificata Bucuresti Brasov la circa 135 km de aeroportul Otopeni si 36 km de Brasov. Fata de localitatile invecinate distantele sunt reduse : Predeal 6 km, Busteni 4 km, Sinaia 12 km.

Este o asezare tipic de munte, teritoriul sau grefandu-se in nord si vest pe muntii scunzi ai Clabucetului Predealului ( alt.max. Clabucetul Azugii 1586 m) iar in sud si est pe muntii Baiului sau Gabrovei care in Azuga ating altitudini de peste 1700 m ( Vf. Cazacu 1753 m, Vf. Stevia 1901m).

In partea de sud-est a orasului Azuga pe pantele nordice ale plaiului Sorica, a fost amenajat si dat in exploatare un perimetru schiabil. Aici va puteti bucura de cele doua partii de schi ( partia de schi alpin - coborare- si partia de schi-fond ) dotate cu telescaun, teleschi si masini pentru amenajarea partiilor de schi.

Azuga se poate mandri cu alta partie cu teleferic pe langa partia olimpica de la Sorica. Noua partie se numeste Cazacu si are instalatie pe cablu si masini de intretinere a zapezii.


Partii de schi Azuga


Cazacu varianta

lungime - 400 m, dificultate medie, dispune de zăpadă artificială.

Cazacu

Cazacu: dificultate medie, diferenta de nivel 530 m; Partiile sunt deservite de un telescaun, care functioneaza intrele orele 9:00 si 17:00, si teleschi, al carui program poate fi prelungit dupa ora de inchidere, la cererea turistilor care vor sa schieze pe timp de noapte. Tot aici, turistii care nu stiu sa schieze, dar vor sa invete se pot adresa Scolii de Schi de la poalele partiei unde sunt monitori din localitate. Pe langa toate acestea, statiunea Azuga dispune si de o partie de schi fond.

Sorica Sud

lungime 770 m, usoara

Cazacu bretea

lungime 715,54m ,diferenta de nivel 163,21 m

Sorica

Sorica: printre cele mai bune din România, avizata de FIS, lungime 2100 m, dificultate medie, altitudine plecare - 1539 m, diferenta de nivel de 561 m. Partia poate fi folosita atat de incepatori, cat si de schiorii cu experienta. Si turistii care vin la Azuga special pentru a practica sporturi de iarna o pot face si noaptea, pentru ca 800 de metri din partie, cei de la baza, beneficiaza de iluminat nocturn. Pe aceeasi lungime functioneaza tunuri de zapada artificiala.

La Stana

lungime 910 m, usoaraRezervatii naturale Azuga


Rezervatii naturale din zona Azuga

Rezervatia naturala botanica - Poiana cu Narcise - Clabucetul Azugii 18,5 ha;
Rezervatia naturala botanica - Poiana cu Narcise - Unghia Mare 18,22 ha;
Rezervatia naturala complexa - Valea Turcului 113,75 ha;
Rezervatia naturala complexa I - Unghia Mare 42 ha;
Rezervatia naturala complexa II - Unghia Mare 50 ha;
Rezervatia naturala complexa III - Unghia Mare 78,75 ha;
Rezervatia naturala complexa - Valea Cazacului 257,75 ha;
Rezervatia naturala geologica si geomorfologica - Unghia Mica 139,75 ha.


Cai de acces Azuga


Cum ajungi in Azuga

Rutiere: Bucuresti - Brasov pe DN1 (E 60) dinspre Rasnov pe DN 73 A,jonctiune cu DN 1.

Feroviare: Gara Azuga,pe magistrala feroviară dublă, electrificată Bucureşti – Braşov, la cca 135 km faţă de Bucureşti şi 36 km faţă de Braşov.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site