Rezervatia Naturala Padurea Babadag - Codru

Rezervatia Naturala Padurea Babadag - Codru
Rezervatia Naturala Padurea Babadag - Codru vezi pe harta Rezervatia Naturala Padurea Babadag - Codruvezi pe harta

Informatii despre Rezervatia Naturala Padurea Babadag - Codru

Localizare: Delta Dunarii > Babadag Subcategorie: Rezervatie naturala

Rezervatia Naturala Padurea Babadag - Codru
Rezervatia Naturala Padurea Babadag - Codru
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Padurea Babadag, situata in zona Podisului Babadag, este una dintre padurile reprezentative pentru peisajul nord-dobrogean, insa este mai putin cunoscuta.
Rezervatia naturala are suprafata de 524,6 hectare, fiind situata pe un platou calcaros cu versanti slab inclinati aflati la cca. 100-220 m altitudine. Aria protejata cuprinde paduri de foioase, variate asociatii incepand de la paduri balcanice, paduri xeroterme submediteraneene, dar si silvostepe, poieni stepice, arii cu vegetatie a bolovanisurilor calcaroase etc.

Cele mai de seama specii de arbori sunt: stejarul brumariu, stejarul pufos, teiul, frasinul, carpinita etc.
Plantele sunt de o diversitate extraordinara, fiind reprezentate de specii de orhidee dar si de diferite alte specii rare de plante.
Nici diversitatea insectelor nu se lasa mai prejos. Impresionanta este diversitatea cicadelor, care pe timp de vara scot un sunet de fond intens.
Dintre reptile, sunt prezente: testoasa de uscat dobrogeana, balaurul, vipera cu corn etc.

In Padurea Babadag si-au gasit cuibul 40-70 perechi de uliu cu picioare scurte, acvila tipatoare mica, buha mare, sorecarul mare, ciocanitoarea, heretele sur, siomul dunarean, acvila pitica etc.
Rezervatia Naturala Padurea Babadag - Codru este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Delta Dunarii, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Rezervatia Naturala Padurea Babadag - Codru poti accesa una dintre ofertele de cazare Babadag , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 44.8530197,28.6972618
Vezi si alte obiective turistice din Babadag

Cismeaua Kalaigi reprezinta un monument istoric ce dateaza din epoca medievala. Ea este situata in centrul orasului Babadag, in curtea geamiei lui Ali Gaza-Pasa. Cismeua fost sapata la sfarsitul sec
Casa memoriala Panait Cernat se afla in centrul localitatii Cerna, la 55 km de Municipiul Tulcea, in vecinatatea bisericii satului si se prezinta ca o locuinta de mestesugar de la inceputul secolului
Poiana Kiorum reprezinta rezervatie naturala botanica in cadrul careia este protejata specia Saphora Jaubertii, element pontic, endemic. Aceasta se afla in drum catre Babadag, la 19 km de oras.
Rezervatia Naturala Carasan Teke se afla in perimetrul comunei Izvoarele, judetul Tulcea, intinzandu-se pe o suprafata de 4,6 hectare. Aceasta adaposteste un peisaj deosebit, a carui expresivitate es


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site