Baile Govora, Informatii despre Baile Govora

Baile Govora

Baile Govora


Localitate din judetul Valcea (zona turistica Valea Oltului)Oras situat in depresiunea subcarpatica Govora, inconjurata de dealuri acoperite cu paduri de fagi, stejari si pini.
Baile Govora se afla la o altitudine de 360-380 m, 20 km SW de municipiul Ramnicu Valcea (resedinta judetului Valcea).

Climat continental moderat cu mici influente mediteraneene: veri racoroase (temperatura medie a lunii iulie este de 19°C) si ierni placute (temperatura medie in ianuarie este de -3°C). Precipitatii moderate (800 mm anual) si ocazional vant.

Factori de cura si indicatii terapeutice Baile Govora


Afectiuni tratate

Statiune de importanta nationla deschisa in toate anotimpurile renumita pentru variatatea si caracterul terapeutic al proprietatilor apelor bogate in clor, sodiu, iod, brom, sulf (pentru cure externe) si cele hipotonice bogate in magneziu, calciu, putin sulf (pentru cure interne) cunoscute si utilizate inca din 1866.

Namolul mineral este extras din localitate si namolul sapropelic fosil este adus de la Ocnele Mari.

Statiunea este recomandata in tratamentul bolilor respiratorii (astm bronsic, bronsite cronice, enfizem pulmonar, pneumopatii microbiene sau virale, rinite, sinuzite, faringite etc.), bolilor degenerative (spondiloze, artroze, poliartroze) si a bolilor reumatice articulare (tendonite, periatrite scapulohumerale), ca si in tratamentul disfunctiilor neurologice periferice si centrale (pareze usoare, sechele dupa poliomelite etc.) si a unor disfunctionalitati post-traumatice si boli asociate (ginecologice, endocrinologice, cardiovasculare, digestive, urinare etc.).

Complexele balneologice moderne sunt utilitate cu facilitati pentru bai cu ape minerale iodate si sulfuroase, aplicatii cu namol cald, pneumoterapii, electroterapii, chinototerapii, tratamente cu produse apicole etc. Exista si un sanatoriu pentru boli reumatice si respiratorii pentru copii.
Cai de acces Baile Govora


Cum se ajunge la Baile Govora

Rutier: Bucuresti - Pitesti (A 1) - Ramnicu Valcea (DN 7) - Baile Govora (DN 67).
Feroviar: Gara Govora sau Gara Ramnicu Valcea pe linia Piatra Olt, apoi curse auto pana in statiune.
© 2004 - 2023 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site