Baile Tusnad, Informatii despre Baile Tusnad

Baile Tusnad

Baile Tusnad


Localitate din judetul Harghita (zona turistica Tinutul Secuiesc)Băile Tusnad se află �n valea Oltului, la poalele muntilor acoperite cu brazi. Orasul este situat �n partea sudică a Depresiuni Ciucului, �ntre muntii Harghita si Bodoc. Această statiune balneară are mai multe izvoare de ape minerale si mezotermale, si mofete recomandate pentru tratamentul bolilor cardio-vasculare si a sistemului nervos. Localitatea se află la o altitudine de 650 m. Aerul este bogat �n aerosoli si ioni negativi care fac statiunea să dispună de un bioclimat tonic.

Trasee turistice Baile Tusnad


Baile Tusnad

1. Baile Tusnad – Brasov – Poiana Brasov – Bran – Baile Tusnad (220 km.)

2. Baile Tusnad – Gheorgheni – Lacul Rosu – Cheile Bicazului – Lazarea – Baile Tusnad (270 km.)

3. Băile Tuşnad — Valea Ghimeşului — Băile Tuşnad (160 km)

4. Băile Tuşnad — Odorheiu Secuiesc — Corund — Sighişoara — Băile Tuşnad (350 km)

5. Băile Tuşnad — Lacul Sfânta Ana — Băile Balvanyoş — Târgu Secuiesc — Băile Tuşnad (180 km)

6. Băile Tuşnad — Miercurea-Ciuc — Şumuleu — Băile Harghita — Praid — Sovata — Băile Tuşnad (260 km)
Factori de cura si indicatii terapeutice Baile Tusnad


Baile Tusnad

Denumita "Perla Ardealului", Tusnadul este una dintre cele mai frumoase asezari balneare din Romania, recomandata pentru tratamentul bolilor cardiovasculare, urinare si ale sistemului nervos, datorita prezentei diverselor izvoare de ape minerale, mezotermale si mofete.

Prin cura internă se pot trata afecţiuni digestive, gastrite hipoacide, precum si hepato-colecistite cronice, boli metabolice şi neuro endocrine.

Prin cura externă băile sunt recomandate în afecţiuni cardiovasculare, tulburări circulare, reumatice si nevroză astenică sau de suprasolicitare, bolile ale aparatului locomotor.

Staţiunea dispune de bază de tratament, unde se efectuează băi carbogazoase calde, aplicaţii cu parafină, hidroterapii şi fizioterapii, gimnastică medicală, electroterapie.

Complexul este dotat cu 40 de vane şi poate cura 800 de pacienţi pe zi. Bazinul în aer liber este alimentat de apele Izvorului Băilor.
Clima Baile Tusnad


Baile Tusnad

Climatul subalpin, de depresiune montana, aerul puternic ozonat, bogat în aerosoli şi ioni negativi fac ca staţiunea să dispună de un bioclimat tonic, favorabil reconfortării psihice.

Verile sunt racoroase (temperatura medie in iulie este de 17,5°C) si iernile reci (temperatura medie in ianuarie este de -7°C).Cai de acces Baile Tusnad


Baile Tusnad

Accesul rutier se face pe DN 12 pe ruta Bucuresti - Brasov – Sfantu Gheorghe – Baile Tusnad , sau pe DN 12A, urmand ruta Bacau – Comanesti – Miercurea Ciuc.

Daca alegeti ca mijloc de transport trenul, va recomandam ruta feroviara Bucuresti – Brasov – Sfantu Gheorghe – Baile Tusnad, sau Baia Mare – Deva – Ciceu – Baile Tusnad.

Poze din Baile Tusnad


Vezi toate pozele din Baile Tusnad
© 2004 - 2023 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site