Biserica de lemn din Balan Josani

Biserica de lemn din Balan Josani
Biserica de lemn din Balan Josani vezi pe harta Biserica de lemn din Balan Josanivezi pe harta

Informatii despre Biserica de lemn din Balan Josani

Localizare: Transilvania > Benesat Subcategorie: Biserica

Biserica de lemn din Balan Josani
Biserica de lemn din Balan Josani Biserica de lemn din Balan Josani
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica de lemn din Balan Josani, judetul Salaj, se afla in partea de jos a satului Balan si este una dintre cele mai frumoase si mai valoroase biserici de lemn din Salaj.

Mesterul care a inaltat-o este Popa Toader in anul 1695. A fost pictata la inceputul secolului al XIX lea. Structura de lemn se pastreaza in continuare in conditii bune, insa pictura este aproape stearsa.

Intrarea in tinda femeilor se face dinspre miazazi iar o usa in mijlocul peretelui ce separa femeile de barbati duce mai departe spre biserica propriu zisa, rezervata in trecut numai barbatilor.

Turnul se inalta peste tinda femeilor, o trasatura specifica bisericilor din Salaj. In partea superioara a fost amenajat un foisor deschis, pentru un singur clopot. Turnul se termina cu un coif ascutit ce protejeaza foisorul cu ajutorul unei poale imprejur. Se presupune ca turnul a fost adaugat ulterior constructiei.

Hramul bisericii este Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril.

Sursa


Biserica de lemn din Balan Josani este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi cazare Benesat , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 47.1555862,23.312252




Vezi si alte obiective turistice din Benesat

Lacul Benesat este situat pe teritoriul localitatii cu acelasi nume din judetul Salaj, in apropiere de DN 108A Zalau-Baia Mare. Se intinde pe o suprafata de 4,5 ha, avand o adancime de 3 m. Lacul
Castrul roman, devenit ulterior capitala provinciei romane Dacia Porolissensis in 124 d.C., a avut un rol important in timpul imparatului Traian: de a apara principalul loc de trecere prin muntii Carp


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site