Pestera Munticelu (Ghiocelu)

Pestera Munticelu (Ghiocelu) vezi pe harta Pestera Munticelu (Ghiocelu)vezi pe harta

Informatii despre Pestera Munticelu (Ghiocelu)

Localizare: Moldova > Bicazu Ardelean Subcategorie: Pestera

Pestera Munticelu (Ghiocelu)
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pestera Munticelu a fost descoperita in primavara anului 1973, de cativa copii plecati la cules de ghiocei, iar din acest motiv localnicii au denumit-o Pestera Ghiocelu.
Fiind situata intr-o zona in care pesterile sunt mai putin raspandite, pestera a starnit interesul multor speologi din tara.

Drumul spre pestera incepe in dreptul carierei Surduc, la 250 m de la intrarea in Cheile Sugaului. Pestera Munticelu se intinde pe o suprafata de 120 m.
La baza unui perete de calcar se ascunde intrarea scunda de aproximativ 1,5 m, careia ii urmeaza un culoar descendent de 10 m ce ne conduce intr-o sala mare, lunga de 30 m si inalta de 4-5 m.

Sala mare are planseul neted, acoperit cu argila si crusta stalagmitica, de unde porneste o mare ingramadire de blocuri care urca in trepte, asemenea unui amfiteatru. In nordul salii intalnim stalagmite luminare care formeaza o adevarata padure, element peisagistic de o extraordinara frumusete.




Pestera Munticelu (Ghiocelu) este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Pestera Munticelu (Ghiocelu) poti accesa una dintre ofertele de cazare Bicazu Ardelean , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 46.8793564,25.8820438




Vezi si alte obiective turistice din Bicazu Ardelean

Pestera Tosorog este localizata in comuna Bicazu Ardelean din judetul Neamt, pe Valea Bradului, la nord-est de Muntii Hasmas. Localnicii o numesc si Jgheabul cu Gaura, intrucat s-a format in conglomer
Biserica de lemn din Bicazu Ardelean se afla pe noua lista a monumentelor istorice. A fost construita in anul 1829 si are hramul „Sfantul Dumitru”. Sursa foto: Bogdan Ilieș
Bicazul Ardelean - Telec (1h) - confluenta Bistrelor (2h30') - Curmatura La Scaune (4h-4h30') - Curmatura Stanile (4h30-5h) - Curmatura Piciorul Schiop (5h30'-6h) - cabana Dochia (6h - 6h30) Traseul


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site