Bistrita, Informatii despre Bistrita

Bistrita

Bistrita


Localitate din judetul Neamt (zona turistica Moldova)Satul Bistrita se afla la aproximativ 8 km de orasul Piatra Neamt,in directia Bicaz-Lacul Rosu,in comuna Alexandru Cel Bun.Manastirea,cu acelasi nume,ctitorie a voievodului Stefan,se afla si defineste aceste locuri,ea adapostind de multa vreme o icoana factoare de minuni.

Totodata,un schitul Sf.Ana va fi terminat de construit in curand in satul Bistrita,schit ce va prelua icoana facatoare de minuni si va aduna oamanii din aceasta zona la rugaciune.

Intreaga zona este inpadurita si inconjurata de dealuri si munti,zona fiind mai mult decat atractiva atat pentru drumetii cat si pentru relaxare psihica.

Dintre cele 7 localitati, satul Bistrita in anul 2002 si-a aniversat 600 ani de la prima atestare documentara, an ce coincide cu ctitorirea Manastirii Bistrita de catre domnul Moldovei Alexandru cel Bun.

Vatra satului Viisoara are o forma deosebita fata de celelalte sate, fiind mai nou aparut intre 1879-1881. Ocupa partea centrala a comunei, in apropierea raului Bistrita, pe DN15 Piatra Neamt - Bicaz, avand o forma regulata si o retea stradala regulata. Dupa 1990 satul se extinde, o zona noua numita Gloduri venind sa completeze cu locuinte noi, moderne vechea vatra.

Bistrita este cel mai vechi sat din comuna, cu nucleul aparut in apropierea Manastirii Bistrita, cu extinderi pe valea paraului Valea Mare, de o parte si alta a DN15 spre Piatra Neamt si Viisoara. Fosta zona libera dintre Bistrita si Piatra Neamt a fost dupa 1990 in totalitate ocupata de vile si spatii comerciale, intrarea in municipiul resedinta de judet fiind foarte greu sesizabila.


© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site