Borsa, Informatii despre Borsa

Borsa


Localitate din judetul Maramures (zona turistica Maramures)Borsa este o localitate in nordul extrem al Romaniei (judetul Maramures), in partea rasariteana a Depresiunii Maramuresului inchisa de Muntii Rodnei si Muntii Maramuresului (Carpatii Rasariteni). Este situata la 700-850 m altitudine, pe Valea Viseului, in apropierea Pasului Prislop (altitudine 1.414 m), care leaga Transilvania de Bucovina (o zona turistica foarte frecventata).
Populatia orasului numara 30.504 locuitori (la 1 iulie 1991).

Clima specifica zonelor montane, rece si umeda, cu veri racoroase (in jur de l5°C in luna iulie) si ierni reci (in jur de 7°C in luna ianuarie). Temperatura medie anuala este de 7°C . Precipitatii abundente (900-1000 mm anual). Un aer pur, intens ozonat.


Partii de schi Borsa


Partia Olimpica

lungime 2980 m, dificultate: medie, transport cablu: da, nocturna: da

Despre partiile de schi din Borsa

Situata la o altitudine de 850 m, in sezonul de iarna statiunea ofera conditii pentru practicarea sporturilor de iarna (partii de schi cu grade variate de dificultate, trambuline de schi natural, practicabile pana in lunile aprilie si mai).

Partiile de schi sunt deservite de telescaun (1920m) si de teleski ( 790m).
Statiunea Borsa dispune de partii de schi pe o diferenta de nivel de 1000 m, trasee de schi fond de 4 - 6 km, precum si doua trambuline pentru sarituri de peste 80 m, una fiind cea mai inalta trambulina naturala din Europa. Partia principala este echipata cu telescaun si teleschi.

Poiana Vf. Stiol

lungime 790 m, dificultate: medie, transport cablu: da, nocturna: nu

Puzdrele

lungime 1000 m, dificultate: medie, transport cablu: da, nocturna: nu

Partia Stiol

lungime 1600 m, dificultate: medie, transport cablu: da, nocturna: nu

Bradet

lungime 200 m, dificultate: grea, transport cablu: da, nocturna: nuFactori de cura si indicatii terapeutice Borsa


Afectiuni tratate

Izvoare cu ape minerale carbogazoasa sau continand fier, calciu, magneziu, recomandate in tratamentul bolilor cronice ale tubului digestiv si in tratamentul bolilor renale.

Dat fiind clima propice, statiunea este recomandata si pentru tratamentul nevrozelor astenice si al tulburarilor respiratorii. Biserica de lemn construita la 1700, cu picturi murale datand din 1775.Activitati turistice Borsa


Drumetii, trasee montane, sporturi de iarna

In partea rasariteana a orasului, la poalele Masivului Rodnei, l2 km departare de centru, se afla un important complex turistic, deschis in tot cursul anului, dispunand de mai multe hoteluri moderne.

Zona ofera conditii pentru practicarea alpinismului si sporturilor de iarna (piste de schi cu grade variate de dificultate, trambuline de ski omologate, de 113 m, practicabile pana in lunile aprilie si mai). Cu funicularul (1.920 m lungine, 500 m inclinatie) se poate ajunge de la Complexul turistic la Poiana Stiol si mai departe, cu skilift (790 m lungime) la varful Stiol (1.611 m).

Cai de acces Borsa


Cum se ajunge la Borsa

Arterele rutiere asigura accesul in zona:
DN18 (Baia Mare – Sighetu Marmatiei – Viseu de Sus – Moisei – Borsa – Prislop, Maramures – Sesuri) care face legatura peste Pasul Prislop cu DN17 – Suceava – Campulung Moldovenesc – Vatra Dornei – Bistrita si DN17C care face legatura cu Bistrita, Nasaud si Dej.
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site