Brasov, Informatii despre Brasov

Brasov


Localitate din judetul Brasov (zona turistica Brasov si imprejurimi)



Brasov (germana: Kronstadt, maghiara: Brasso) este resedinta si cel mai mare oras al judetului Brasov, Transilvania, Romania. Are o populatie de 283.901 locuitori. Intre 8 septembrie 1950 si 24 decembrie 1960 s-a numit Orasul Stalin, dupa Iosif Stalin, si a fost capitala Regiunii Stalin. A fost declarat municipiu la 17 februarie 1968.

Atestat pentru prima data in anul 1234 in asa zisul "Catalogus Ninivensis" orasul isi intinde existenta istorica pana in vremurile indepartate ale epocii neolitice si a bronzului, gasindu-se urmele unor asezari omenesti in zona dealurilor Melcilor si Sprenghi.

Aflat intre marile trecatori ale Carpatilor (Bran, Predeal, Oituz, Buzau) Brasovul devine inca in urma cu 700 de ani un punct de legatura intre Transilvania, Tara Romaneasca si Moldova, precum si cu centrul Europei si Orient si totodata un puternic centru mestesugaresc, comercial si cultural.

Astazi, Brasovul este unul din principalele centre economice, culturale si sportive ale tarii, fiind totodata si un important centru turistic si un oras al monumentelor istorice ca: Biserica Neagra, bastioanele cetatii, statuia lui Johannes Honterus, Casa Sfatului, Liceul Andrei Saguna, Scheii Brasovului, Biserica Sf. Nicolae, prima scoala romaneasca etc.

Fiind inconjurat din trei parti de munti, Brasovul a constituit un loc perfect pentru construirea unei cetati. Astfel, orasul vechi infiintat de Cavalerii Teutoni in 1211 este unul din putinele orase din Evul Mediu care s-a conservat atat de bine in negura vremurilor.

In prezent, Brasovul este un oras privilegiat; intre granitele lui puteti sa va bucurati de crestele semete ale muntilor Postavaru, Bucegi, Piatra Mare, de Muntele Tampa si de una din cele mai ravnite statiuni din Romania - Poiana Brasov. Monumentele istorice si edificiile religioase intalnite pe strazile Brasovului iti ofera prilejul unei veritabile calatorii in timp.

Pozitia geografica a orasului a facut ca Brasovul sa fie centrul in care se adunau bogatiile vremii, se intalneau oameni si se intersectau idei. Breslele puternice (croitori, aramari, fierari, armurieri, postavari, tesatori si aurari) au transformat Brasovul intr-un puternic centru mestesugaresc.

S-au construit aici ziduri de cetate si bastioane, turnuri de supraveghere si de paza, depozite si piete, ateliere si pravalii, hanuri, biserici si spitale, toate dupa moda oraselor medievale europene. Aceste constructii pot fi vazute si astazi pe strazile Brasovului.





Cai de acces Brasov


Cum ajungi la Brasov

Cel mai placut mod de a ajunge la Brasov este prin intermediul masinii personale. Din Bucuresti pana la Brasov este o distanta de 161 km care poate fi parcursa in 3 ore sau chiar 6 ore in perioadele de varf.

Cu toate ca autoritatile ne “ameninta” cu o autostrada moderna ce va lega Capitala de Brasov, se pare ca mai avem de asteptat cel putin 5 ani pan ace aceasta va fi gata.

Desi statiunile de pe Valea Prahovei devin supraaglomerate in perioada Sarbatorilor sau a weekend-urilor, putini sunt aceia care se incumeta sa renunte la masina in favoarea trenului. In timpul sezonului rece, CFR pune la dispozitia turistilor Trenurile Zapezii, la tarife promotionale.

In gara Brasov ajung 22 trenuri Personal, Accelerat, Rapid si InterCity ce au ca puncte de plecare orasele Bucuresti, Ploiesti, Sighisoara, Alba Iulia, Deva, Arad, etc.



Evenimente locale Brasov


Bran Castel Fest

Bran Castle Fest este un eveniment cultural de trei zile conceput pentru tinerii pasionati de muzica, distractie, filme si teatru. 60 de ore de muzica pe 2 scene si filme cu Dracula intr-un cadru de poveste, mancare sanatoasa si ceva activitati de vacanta.

Ziua este rezervata performance-urilor de teatru, dans contemporan, muzica experimentala si activitati recreationale. Noul val de artisti innovativi si creativi, va face ca taramul medieval al Branului sa vibreze in ritmul lumii contemprane. O data cu lasarea serii, la granita dintre mistic si profan, Scena Reginei va gazdui concerte de muzica actuala in armonie auditiva si ambientala cu sufletul publicul avid de cunoastere.

Pretul biletelor:
100 lei biletul pe 3 zile – costul cazarii la camping inclus
40 lei pe zi la achizitionarea biletelor in avans – daca vrei sa-ti vezi doar artistii preferati
60 de lei pe zi - la poarta festivalului

Oktoberfest de Brasov

Cea mai renumita sarbatoare a berii din lume, ce se desfasoara in mod traditional in orasul german München, va avea loc anul acesta, intr-o forma autentica, la poalele Tampei,in Brasov.

Bere romaneasca si germana la halba, mancaruri traditionale, carnaciori autohtoni sau renumitii türingeri la gratar vor sta la dispozitia vizitatorilor in perioada 17-19 septembrie 2009 la poalele Tampei, mai exact la Centrul Sportiv Olimpic din Brasov.

"Micul Oktoberfest",cum l-au botezat organizatorii, isi propune sa devina un punct de reper in domeniu, fiind construit in jurul multiculturalitatii regiunii, prin imbinarea traditiilor romanesti si nemtesti.

Evenimentul se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, atat localnicilor, cat si turistilor, si are ca scop cresterea atractivitatii turistice a municipiului Brasov in special si a Transilvaniei in general.

Cerbul de Aur

Festivalul International „Cerbul de Aur” este un eveniment devenit traditie ce are loc an de an in Piata Sfatului din Brasov, care se organizeaza in lunile august-septembrie la Brasov.

Desfasurat pentru prima data in 1968, festivalul a impus de-a lungul timpului vedete care s-au bucurat de mare succes in tara si in strainatate. „Cerbul de Aur” este un spectacol-concurs de interpretare ce urmareste promovarea talentelor din Romania si de peste hotare.

Printre artistii straini ce s-au aflat pe scena festivalului se numara: Diana Ross, Sheryl Crow, Christina Aguilera, Waldo, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Familly, Simple Minds etc.

Carpathian Adventure

Carpathian Adventure este o competitie de aventura clasica de trei zile, prin care se cunosc oameni, se incheaga echipe, se intrec in numeroase activitati outdoor si in tot acest timp au parte de frumusetea si salbaticia naturii din Romania.

La competitie se inscriu echipe formate din cate 4 persoane (in mod obligatoriu si mixte din punct de vedere al sexului). Concursul se deruleaza in doua categorii: profesionisti si incepatori.

Acest concurs de aventura are loc exclusiv in Romania, in fiecare an cu un traseu diferit si in munti diferiti.
Pentru a afla mai multe informatii despre editiile anterioare vizitati pagina www.carpathianadventure.ro

Scoala de vara de Jurnalism

Au trecut deja patru ani de cand s-a lansat proiectul Scoala de Vara de Jurnalism. De fiecare data s-a incercat ceva nou si tinand cont de parerile participantilor din formularele de evaluare, s-a dorit mereu sa fie mai bine. Drept urmare, anul acesta toti participantii vor sta in acelasi loc si vor plati aceeasi taxa fie ca sunt sau nu din Brasov.

Scoala de Vara de jurnalism 2009 se va desfasura anul acesta intre 24 si 30 august la Brasov, in salile Liceului Energetic.
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site