Breaza, Informatii despre Breaza

Breaza


Localitate din judetul Prahova (zona turistica Valea Prahovei)



Orasul Breaza este situat la 95 km. distanta de Bucuresti , chiar la intrarea in Valea Prahovei, si este situate la nord de Comarnic si la vest de Campina, invecinandu-se cu comuna Cornu la est si comunele Adunati si Telea la vest.

Clima orasului Breaza este temperat-continentala, specific zonelor deluroase, cu ierni mai blande si very racoroase. Temperatura medie in Breaza este de 9.30°C, cu o medie de -1.90°C in timpul iernii si 19,6°C in timpul verii.

Datorita pozitiei sale geografice, a faptului ca se afla aproape de zonele inalte din jur si a vegetatiei bogate, umiditatea in Breaza este aproape constanta pe tot timpul anului. Aerul este considerat a fi benefic pentru aero terapie.

Calitatea aerului din Breaza se datoreaza ozonului si ionilor negativi, cu efect terapeutic asupra cailor respiratorii, in insomnii, depresii, stari de stres, etc.






Activitati turistice Breaza


Drumetii, trasee si excursii montane

Daca ajungeti in Breaza, puteti face excursii in statiunile invecinate Predeal, Busteni, Sinaia, Azuga, pentru practicarea sporturilor, pentru agrement si relaxare.

O alta atractie turistica reprezinta vizitarea atelierelor mestesugaresti de broderii si confectii artizanale.

De asemenea, Breaza ofera si posibilitatea excursiilor cu bicicleta pe traseele marcate "mountain bike".

Lac de Verde

O alta atractie turistica o reprezinta "Lac de verde", locul ideal pentru oricine vrea sa evadeze din cand in cand intr-un paradis verde pentru a se relaxa si revitaliza. Situat la doar o ora de mers cu masina de Bucuresti, intr-un cadru natural deosebit, Clubul de Golf "Lac de verde" va ofera servicii de cea mai inalta calitate.

Clubul este situat in Breaza, la o altitudine de 700 m. Aerul curat si puternic ionizat amintesc de statiunea Davos din Elvetia.

"Lac de verde" este singurul club de golf profesional din Romania. Cursa cu noua gauri, conceputa la standarde internationale, prezinta un grad ridicat de dificultate, ceea ce atrage atat profesionistii, cat si incepatorii pasionati.

Pe langa terenul de golf in aer liber, comlexul mai dispune de:

Centrul de Golf acoperit care este un loc bun pentru a va imbunatati performantele pentru sezonul urmator. In interior, este disponibila conexiunea la internet wireless.

Hotelul Picasso cu 5 apartamente care va ofera o priveliste deosebita a Vaii Prahova (hotelul este dotat cu telefon, TV. mini bar, dus cu hidromasaj, sauna, jacuzzi, biliard, sala de conferinta)

Club House ce contine 5 apartamente de lux, cu sala de fitness, sala de conferinte, internet wireless, salon pentru receptii si o sala pentru intalniri private.

Complexul "Casa Gradinarului" cu 10 vile (camere duble dotate cu telefon, mini bar, Tv si dus cu hidromasaj). Sunt ideale pentru tabere de vara sau de iarna de golf si pentru programe speciale pentru studenti sau grupuri.

Parcare privata este pazita 24 de ore din 24.

Centru de intretinere este alcatuit din jacuzzi acoperit sau afara, piscina, sauna, masaj, bai de plante,loc de plaja, sala de fitnes

In afara de cele enumerate mai sus, "Lac de verde" va mai pune la dispozitie 2 tereuri de tenis inzestrate cu echipament, iar cei pasionati pot practica vanatoarea, pescuitul sportiv, raliu off road, paintball sau plimbari cu ATV-ul.

Adresa: Str. Carierei, Nr. 44, Breaza, jud. Prahova, Romania
Telefon: +40 372 739 589, + 40 371 705 785
Fax: +40 244.343.525

www.lacdeverde.ro



Factori de cura si indicatii terapeutice Breaza


Afectiuni tratate

Izvoarele cu apa minerala sulfuroasa, sulfatata, calcica, sodica, hipotona, creeaza posibolitatea unui tratament balnear deosebit.

Izvorul Sulfuros din Breaza de Jos este situat in partea de jos a localitatii Breaza, accesul pana la sursa fiind, de asemenea, anevoios. Caracteristicile sunt asemanatoare apei izvorului sulfuros de sub dealul Cacova desi, ponderal, componentele care definesc aceste caracteristici au valori mai mici. Apa izvorului din Breaza de Jos este sulfuroasa, sulfatata, sodica, calcica hipotona.

Izvorul Sarat din Valea Morii se afla la o distanta de 5 km (spre vest) fata de centrul localitatii Breaza iar accesul pana la sursa este acceptabil, izvorul avand originea intr-o zona cu rupturi si alunecari de teren. Apa izvorului este cloruro-sodica, sulfatata, bromurata, calcica, magneziana, hipertona.

Centrul de sanatate si medicina preventiva ""Fundatia Eden"" va sta la dispozitie cu o paleta larga de servicii: consultatii medicale, investigatii paraclinice, gimnastica medicala de intretinere, cursuri de bucatarie, dieta vegetariana si demonstratii practice de arta culinara vegetariana, conferinte pe teme de sanatate. Pe langa odihna, masaj, sauna, program antistress si de abandonare a fumatului, ""Fundatia Eden"" ofera si proceduri de hidroterapie, helioterapie, fitoterapie, argiloterapie, carbunoterapie, aeroterapie. Exista si cabinete specializate in consiliere personala si consiliere familiala.

O componenta majora a terapiei naturiste aplicate in Centrul de sanatate si medicina preventiva ""Fundatia Eden"" o reprezinta dieta ""zero"" colesterol. Aceasta dieta, riguros supravegheata, da rezultate excelente la pacientii suferinzi de boli cardio-vasculare, diabet, boli digestive etc.

Pot beneficia de aceste servicii fumatorii, persoanele venite la odihna, bolnavii suferinzi de arterioscleroza, hipertensiune arteriala, angina pectorala, diabet zaharat, obezitate, stress, nevroza, astm bronsic, reumatism articular cronic.




Cai de acces Breaza


Cum ajungi la Breaza

In Breaza se poate ajunge cu masina pe drumul national 1 (DN1) Bucuresti-Brasov, intre km 95,5 si km 106,5. Aceasta ruta corespunde cu drumul European 60 (E60) ce leaga orasele Hamburg si Varna. De asemenea, se mai poate ajunge si cu trenul pe ruta Bucuresti – Brasov la gara Breaza.
© 2004 - 2022 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site