Rezervaţie floristică Bosanci

Rezervaţie floristică Bosanci
Rezervaţie floristică Bosanci vezi pe harta Rezervaţie floristică Bosancivezi pe harta

Informatii despre Rezervaţie floristică Bosanci

Localizare: Moldova > Brosteni Subcategorie: Rezervatie naturala

Rezervaţie floristică Bosanci
Rezervaţie floristică Bosanci
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Rezervatia floristica „Fâneţele seculare de la Ponoare” este situată la 9 km sud de Suceava, în dreptul satului Cumpărătura (comuna Bosanci), la un km de şoseaua europeană E85 care duce spre Fălticeni, ocupând un fânat pe dealul Strâmbu.


Zona rezervaţiei este caracterizată printr-o climă temperată, cu temperatură medie anuală de 8 grade Celsius. Iernile sunt aspre, temperatura coborand uneori sub -30 grade Celsius, verile relativ călduroase, media lunii iulie fiind de 20 grade Celsius.


Rezervatia floristica are o suprafata de circa 24,50 ha unde se intalnesc foarte multe specii ocrotite, diversitatea lor facand din aceasta rezervatie una dintre cele mai importante din punct de vedere ştiinţific.


Enumeram doar cateva dintre ele: stanjenelul siberian, frasinelul, ruscuţa de primăvară, bulbuci, degetarul, pălămida, galbinaria, inul sălbatic, ferigă de mlaştină, şopârliţă albă.


Potrivit unor cercetari ce au fost întreprinse pe baza profilului de sol pe acest amplasament a existat o vegetatie formata din molid si pin, alternând cu ulm, gorun, tei si carpen.


In perimetrul rezervatiei se afla o casa laborator unde sunt herbarizate circa 400 de specii provenite din fânetele ocrotite de la Ponoare. Cu ajutorul acesteia s-au efectuat studii botanice si analize ce au dus la concluzii deosebite referitoare la alternanta florei din zona.


Rezervatia a fost studiata de specialisti din Polonia, Franta, Cehia, Slovacia, Anglia, Egipt, dar si din România.


Si fauna din Rezervatia floristica de la Bosanci este deosebit de bogata, specifica specifică zonei colinare.


Astfel, puteti intalni fazanul, care a migrat in 1973 din padurea Mihoveni, de la o distanta de peste 25 km. De asemenea, rezervatia ofera loc de odihna pentru berzele albe care se afla în partea de la nord spre sud, în lunile august-septembrie.


In rezervatia floristica „Fâneţele seculare de la Ponoare” au fost descoperite si 10 noi specii de fluturi.


Rezervaţie floristică Bosanci este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Rezervaţie floristică Bosanci ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Brosteni

Coordonate GPS: 47.639987,26.239988
Vezi si alte obiective turistice din BrosteniMaterialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site