Apasati pe imagini pentru vizualizare
In parcul Kiseleff se afla Bustul lui Ovidiu (latina: Publius Ovidius Naso - 20 martie 43 i.Hr - 17 d. Hr.), realizat in anul 1927 de catre sculptorul Corneliu Virgiliu Medrea.
Publius Ovidius Naso a fost un poet roman cunoscut datorita perfectiunii formale a stilului, umorului fin si fanteziei creatoare a devenit unul dintre clasicii literaturii latine, alaturi de Horatiu si Virgiliu.
Ovidiu a excelat în forma distihului elegiac, cu excepția Metamorfozelor, scrise în hexametru dactilic, după modelul Eneidei lui Virgiliu sau epopeelor lui Homer.
Poetul a fost exilat de către imparatul Augustus la Tomis (Constanta de azi), pe tarmul indepărtat al Marii Negre. Motivele exilului sunt pana astazi invaluite in mister, Ovidiu insusi scria că motivul ar fi fost „carmen et error”, o poezie si o greseală.
Adresa: Sos. Kiseleff Pavel Dimitrievici, Sector 1, Parcul Kiseleff
Bustul lui Ovidiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Bustul lui Ovidiu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.456376,26.084629
Adresa: Strada Dr. Iuliu Barasch nr. 15, sector 3, Bucuresti, 30792
Telefon: 021-3234530
Fax: 021-3232746
www.teatrul-evreiesc.ro
teatrul-evreiesc@adslexpress.ro
Program:
Luni:9.00 - 17.00
Marti:9.00
Biserica Razvan este situata pe strada Biserica Razvan nr 3, sector 3, Bucuresti. Lacasul de cult a fost ctitorit de Stefan Razvan Voevod, domnul Moldovei, in semn de infratire a romanilor din tarile
Bustul Dr. Haralambie Botescu este postat in Piata Haralambie Botescu din Bucuresti (la intersectia Strazii Berzei cu Strada Popa Tatu), langa Piata Matache.
Dr. H. Botescu (1874- 1917) a ocupat dive
Biserica Mantuleasa din Bucuresti se afla pe strada Mantuleasa nr.20, sectorul 2 si a fost ctitorita in anul 1734 de catre jupanesele Maria si Stanca, sora si sotia jupanului Manta Cupetu, pe vremea d
Muzeul National de Arta Contemporana a fost infiintat in anul 2001, intr-una din aripile Palatului Parlamentului, in urma deciziei Guvernului Romaniei.
Acesta a fost constituit prin fuziunea Oficiulu
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.