Apasati pe imagini pentru vizualizare
Monumentul Kilometrul 0 este situat in centrul Bucurestiului, in fata Bisericii Sf. Gheorghe-Nou. A fost conceput de arhitectii Horia Creanga si Stefan Niculescu si materializat de sculptorul Constantin Baraschi în 1938.
Monumentul reprezinta o roza a vanturilor, intre razele careia sunt gravate denumirile principalelor provincii istorice romanesti: Muntenia, Moldova, Ardeal, Dobrogea, Banat, Oltenia, Basarabia si Bucovina.
In centrul rozei, sculptorul a plasat o sfera incinsa pe circumferinta cu un brau pe care sunt reprezentate semnele zodiacului, iar pe lateralele de piatra ale micului bazin in care sta putin scufundata roza sunt inscriptionate denumirile unor orase ale Romaniei si distantele, pornind din Kilometrul 0 pana la ele.
Dintre orasele ale caror denumiri sunt gravate pe monument fac parte si Chisinau, Orhei, Tighina, care sunt in prezent in Republica Moldova, precum si Silistra si Bazargic, azi Dobrici din Bulgaria, ce au apartinut Romaniei Mari din 1913 pana in 1940.
Monumentul Kilometrul 0 este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Monumentul Kilometrul 0
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.432703,26.104137
Bustul Dr .Ioan Cantacuzino este situat in Splaiul Independentei nr.103, Curtea Institutului I. Cantacuzino. A fost cioplit in marmura de sculptorul Cornel Medrea, fiind asezat pe un soclu de piatra.
Lacul Floreasca este un lac antropic din Bucuresti, sectorul 1, amenajat pe cursul raului Colentina, ce are in amonte Lacul Herastrau si in aval Lacul Tei.
Are o suprafata de 70 ha, o lungime de 3 km
Monumentul eroilor C.F.R. din Bucuresti se afla in Piata Garii de Nord si ii are ca autori pe sculptorii Corneliu Medrea si Ion Jalea.
A fost ridicat in memoria muncitorilor feroviari care, in timpul
Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche a fost la origine o fortareata construita pentru domnitorul Mircea cel Batran in secolul al XIV lea.
Cladirea si curtea sa au fost modificate de-a lungul timpu
Padurea Baneasa - este situata in partea de nord a Bucurestiului.
Reprezinta destinatia frecventa de weekend a bucurestenilor, fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de recreere oferite de impreju
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.