Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul National de Istorie a Romaniei ocupa 8.000 mp si isi are sediul intr-o impunatoare cladire considerata monument de arhitectura.
In cele circa 60 de sali sunt prezentate exponate de o reala valoare. Cele mai multe provin de la fostul Muzeu National de Antichitati dar si de la numeroase institutii de gen din tara.
Expunerea lor este realizata intr-un mod sugestiv astfel incat sa redea cat mai bine etapele evolutiei poporului nostru pe planuri diferite: social, politic, administrativ, cultural, etc.
Daca doriti sa cunoasteti istoria noastra din cele mai vechi timpuri pana astazi, intr-un mod cat placut departe de cartile plicticoase si anoste, Muzeul National de Istorie a Romaniei isi deschide portile pentru dumneavoastra!
Muzeul National de Istorie a Romaniei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Bucuresti
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 44.431591,26.0971947
Intr-un cartier de pe dealul Piscului din Bucuresti, pe str. Martisor nr. 26, se afla locuinta celui mai mare poet al secolului nostru, Tudor Arghezi.
Ion N. Theodorescu, adevaratul nume, a trait intr
Bustul Dr. Dimitrie Brandza a fost realizat in 1934 de sculptorul C. Dimitriu- Barlad ca urmare a initiativei Societatii Naturalistilor din Romania. El este turnat in bronz si asezat pe un soclu de pi
Strandul Giulesti are un bazin mic, cu o capacitate de aproximativ 100 persoane. Ofera sezlonguri.
Este dotat cu instalatie de circulare-recirculare a apei, deci relativ adus la standarde occidentale.
Biserica Marcuta reprezinta un vechi monument istoric ce prezinta interesante detalii de structura si decoratie. Este situata in partea de est a Capitalei, langa Lacul Fundeni, in apropierea Spitalulu
Patriot inflacarat si luptator revolutionar, Tudor Vladimirescu a organizat si condus revolutia din 1821, miscare cu caracter national si social, prin care a fost deschis procesul de formare a Romanie
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.