Cascada Urlatoarea

Cascada Urlatoarea vezi pe harta Cascada Urlatoarea vezi pe harta

Informatii despre Cascada Urlatoarea

Localizare: Valea Prahovei > Busteni Subcategorie: Cascada

Cascada Urlatoarea
Cascada Urlatoarea
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cascada Urlatoarea, formata pe paraul cu acelasi nume, este situata in Valea Jepilor, pe versantul estic al Muntilor Bucegi, in apropierea orasului Busteni. Reprezinta una dintre cele mai impresionante cascade de la noi din tara, atat prin debit, inaltimea de 12 m, cat si prin legenda ce i-a dat numele de Cascada Urlatoarea.

Denumirea provine de la zgomotul pe care il fac apele in caderea lor, dar si de la o legenda, ce spune ca vuietul cascadei reprezinta plansul necontenit al unei pastorite, copila jepilor batrani, care speriata de dragostea dintre doi frati, s-a aruncat de pe stanci. Drumul catre cascada nu intampina probleme.

In afara principalei caderi de apa, exista si altele mai mici, desfasurate pe cateva zeci de metri mai sus, pe cele doua paraie, Urlatoarea Mare si Urlatoarea Mica.



Cascada Urlatoarea este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Cascada Urlatoarea poti accesa una dintre ofertele de cazare Busteni , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 45.3962898,25.5147533




Vezi si alte obiective turistice din Busteni

Traseul Busteni - Valea Jepilor - Cabana Caraiman Traseul incepe din Busteni de la hotelul Silva, se merge pe partea dreapta a Vaii Jepilor pana se intalneste o ramificatie a drumurilor. Se merge pe
Partia de ski de pe Valea Cerbului este neamenajata, fiind folosita cu preponderenta pentru ski fond. Are urmatoarele caracteristici: grad ridicat de dificultate, lungime 3500 m, altitudine: 1.500 m,
Casa Gheorghe Titeica din Busteni se afla pe Lista monumentelor istorice din judetul Prahova, ce sunt inscrise in Patrimoniul cultural national al Romaniei. Edificiul dateaza din perioada 1890 - 1900.
La o altitudine de 2.291 m, pe Muntele Caraiman, a fost asezata o cruce, in cinstea eroilor neamului cazuti in Primul Razboi Mondial. Crucea a fost construita intre anii 1926-1928 si este cunoscuta si
Biserica Domneasca - Biserica ortodoxa ridicata in 1889 este ctitorie a Regelui Carol I si a Reginei Elisabeta.


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site