Campina, Informatii despre Campina

Campina


Localitate din judetul Prahova (zona turistica Valea Prahovei)Amplast într-un adevărat amfiteatru natural, Municipiul Câmpina este situat pe Valea Prahovei şi este înconjurat de trei râuri (Câmpiniţa, Doftana, Prahova), care au modelat terasa Câmpina.
Oraşul are şi astăzi o viaţă culturală intensă şi un nivel intelectual ridicat al locuitorilor săi.
Obiective Turistice:
- Biserica "de la Han", numită şi "Biserica de la Brazi", construită în 1883 de Sfântul Calinic de la Cernica, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului". Este cea mai veche clădire din Câmpina.
- Capela "Hernea", construită în stil baroc în memoria pionierului petrolului câmpinean, Dumitru Hernea.
- Castelul Iulia Hasdeu, creaţia lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, construit în memoria fiicei sale, Iulia Hasdeu (numit şi "Castelul Magului de la Câmpina"), care, alături de cavoul Iuliei Haşdeu din Cimitirul Bellu din Bucureşti, reprezintă una dintre construcţiile unicat realizate aproape exclusiv pe baza informaţiilor şi planurilor transmise de către Iulia (din "lumea de dincolo") în cadrul şedinţelor de spiritism organizate de tatăl său. [necesită citare] Aici a scris B. P. Haşdeu lucrarea de esoterism Sic Cogito ("aşa gândesc!") şi tot aici a realizat primele experienţe de psihofotografie.
- Muzeul Nicolae Grigorescu, amenajat în fosta locuinţă a pictorului Nicolae Grigorescu.


Cai de acces Campina


Cum ajungi la Campina

La Campina se poate ajunge cu automobilul pe drumul national 1 (DN1), distanta de la Bucuresti la Campina fiind de 92km, iar de la Brasov la Campina de 90km.

De asemenea, se mai poate ajunge cu trenul pe magistrala feroviara Bucuresti – Brasov, la statia Campina.
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site