Apasati pe imagini pentru vizualizare
Palatul Reduta din Cluj Napoca a fost construit pe strada Memorandumului nr. 21 si adaposeste, in prezent, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, fiind una dintre cele mai vechi cladiri a orasului.
Cladirea dateaza din secolul al XVI-lea, adapostind in trecut cel mai important han al Clujului, "Calul Balan".
Intre anii 1820-1830, cladirea a fost renovata, capatand detalii arhitecturale neoclasice, devenind in secolul al XIX-lea unul dintre cele mai importante edifii politice, culturale si administratice ale Transilvaniei, sub numele de Reduta.
In Palatul Reduta s-a intrunit Dieta Transilvaniei intre 1790-1791. Aici s-a respins memoriul natiunii romane din Transilvania, "Supplex Libellus Valachorum". Intre anii 1848-1865, cladirea a adapostit Dieta Transilvaniei.
In sala principala a palatului se organizau baluri si concerte celebre, ale muzicienilor renumiti ai vremii, precum: Johannes Brahms, Franz Liszt si George Enescu.
In 1923, aici s-a organizat Congresul General al Sindicatelor din Romania.
Palatul Reduta din Cluj Napoca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Palatul Reduta din Cluj Napoca
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.7715149,23.5866871
Muzeul de Istorie al Transilvaniei, din Cluj-Napoca, situat pe str. Constantin Daicoviciu nr. 2 in cladirea cunoscuta si drept Casa Petrechevich-Horvath este continuatorul primei asociatii muzeale din
Piscina este acoperita si poate fi folosita in mod gratuit de clientii cazati in hotel.
Adresa:
Hotel Belvedere, Str. Calarasilor nr. 1
Preturi :
35 lei/zi intre orele 6-22
Contact :
tel: 40 264 43
Casa Sebestyen se afla pe strada Universitatii din Cluj Napoca si a fost construita de catre Sebestyen David, instarit intreprinzator in constructii. Acesta a realizat edificiul intre anii 1912-1913.
Piata Avram Iancu din Cluj-Napoca este vegheata de o impunatoare catedrala ortodoxa, construita intre anii 1920-1930. Catedrala poarta hramul "Adormirea Maicii Domnului" si a fost inaltata cu
Teatrul National si Opera Romana si-au deschis portile, odata cu prima reprezentatie in limba romana, la 14 mai 1919, ca expresie a renasterii spirituale care a urmat Unirii Transilvaniei cu Romania d
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.