Comandau, Informatii despre Comandau

Comandau

Comandau


Localitate din judetul Covasna (zona turistica Tinutul Secuiesc)Comuna s-a format pe locul unui post de graniceri din sec. XVIII - XIX, odata cu inceputul activitatii forestiere.

Localitatea Comandau este datata din 1889, anul fondarii fabricii de cherestea de catre Horn David. Aceasta fabrica a functionat timp de 110 ani (17 oct. 1889 - 17 oct. 1999), astazi fiind desfiintata, la fel ca si calea ferata forestiera, care o deservea. Colonia Comandau a fost recunoscuta comuna in 1936. Are un teritoriu de 4451 ha si a avut in 2004 1018 de locuitori, din care 211 copii, numarul caselor ridicandu-se la 395.
Asezare geografica

Comuna Comandau, se situeaza in partea de sud-est a judetului Covasna, la cea mai mare altitudine din judet (1017 m) , in Muntii Treiscaune (solidari cu Muntii Vrancei), in valea pitoreasca a raului Basca Mare. Relativ izolata, la 20 de km de Covasna, pe un drum nemodernizat, si poate de aceea atat de putin cunoscuta, aceasta frumoasa zona din Curbura Carpatilor va deveni cat de curand, se pare, o statiune in adevaratul sens al cuvantului.

Comandau este situat la punctul de intalnire a trei parauri.

Cel mai inalt varf din apropiere este Lacauti cu o altitudine de 1776 m, la o distanta de 4 ore de mers pe jos, unde se afla si statia meteorologica. Varful Lacauti cu statia sa meteorologica este cel mai cunoscut si vizitat de catre turisti.

Cea mai apropiata localitate este orasul Covasna, aflat la o distanta de 20 km, legatura cu acesta fiind asigurata prin drumul comunal DC 14 iar in continuare drumul national DN 121 care asigura legatura cu municipiul Sf. Gheorghe.

© 2004 - 2022 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site