Cornu, Informatii despre Cornu

Cornu


Localitate din judetul Prahova (zona turistica Valea Prahovei)Asezata in nord-vestul judetului Prahova, pe valea de mijloc a raului cu acelasi nume, nu departe de locul unde masivul Garbova isi da mana cu Subcarpatii curburii externe, comuna Cornu se invecineaza cu Breaza-Nistoresti la nord, cu Campina la sud, cu Voila la est si cu Breaza-Podul Vadului la vest, aflandu-se la 90 km nord de capitala tarii si la 70 km sud de Brasov.

De sus, din varful Sinoiului, de la altitudinea de 740 m, poti cuprinde cu privirea intreaga panorama a comunei Cornu si a imprejurimilor sale. Tot aici este si locul de unde poti constata cu usurinta cum raurile care-i scalda marginile, Campinita la est si sud, Prahova la vest, Valea Rea si Balita de la est la vest, i-au modelat terasa pe care s-a infiripat, in timp, asezarea cu nume latinesc, dandu-i o forma aproape triunghiulara, cu pante abrupte la nord si est, si domoale in rest.

Locul depozitelor de sare este marcat de prezenta izvoarelor de apa sarata la marginea de nord a terasei, in valea lui Saracila si la mijlocul ei, in apropierea Centrului Cultural, pe locul ce s-a pastrat in toponimie sub genericul "La Mori". Ambele sunt utile in ameliorarea si chiar vindecarea durerilor reumatice.

Clima este blanda, temperate, lipsita de vanturi si umezeala. Climatul este comparabil cu al statiunii Breaza si al statiunii Davos (Elvetia), fiind indicat pentru tratarea nevrozelor, a bolilor cardiovasculare si respiratorii.

Temperatura medie multianuală este de 9,5°C; maxima pozitivă a verii,cu o valoare de 36,1°C a fost înregistrată la 9 iulie 1996.Cai de acces Cornu


Cum ajungi la Cornu

Cornu se afla la 90km. distanta de Bucuresti si se poate ajunge cu autoturismul pe drumul national 1 (DN1) sau pe ruta feroviara Bucuresti-Ploiesti-Brasov.Activitati turistice Cornu


Drumetii, trasee montane

Campina este destinatia perfecta pentru a practica plimbari cu ATV-ul, calatorii in aer liber, cicloturism, paintball, tir cu arcul sau arbaleta.
© 2004 - 2022 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site