Drobeta Turnu Severin, Informatii despre Drobeta Turnu Severin

Drobeta Turnu Severin

Drobeta Turnu Severin


Localitate din judetul Mehedinti (zona turistica Cazanele Dunarii)Orasul Drobeta Turnu-Severin, resedinta judetului Mehedinti, este asezat in partea cea mai vestica a Olteniei, cu centrul plasat pe coordonatele 22 grade 33' longitudine estica si 44 grade 38' latitudine nordica.

Conditiile naturale au determinat existenta unei vegetatii bogate, variate si in acelasi timp, cu aspecte ce o deosebesc relativ mult de cea din alte regiuni ale tarii. Caracteristici zonei sunt unele specii de arbori cum ar fi: smochinul, migdalul, castanul comestibil.

Asezat la intersectia cailor de comunicatie de insemnatate continentala, Severinul s-a aflat in permanent contact cu diferite culturi, civilizatii si interese dintre cele mai variate, care i-au influentat dezvoltarea.

Lacul de acumulare al Hidrocentralei de la Portile de Fier I a inundat 3262 hectare pe malul stang si 6569 pe malul drept totalizand o suprafata de 32000 hectare si un volum de apa de 2550 milioane metri cubi.
Severinul este un oras cald si luminos gratie si climatului submediteraneean, cu veri insorite si ierni blande, care ofera conditii pentru dezvoltarea unor vegetatii specifice.

Severinul este patria migdalului, smochinului, liliacului, teiului si castanului. Arbori exotici: magnolia, nucul caucazian, Gingko biloba, cea mai veche specie de pe glob.

Evenimente locale Drobeta Turnu Severin


Severinul medieval si modern

Primaria municipiului Drobeta Turnu Severin a organizat, vineri si sambata, primul festival medieval, eveniment care se desfasoara in cadrul unui proiect mai amplu in parteneriat cu Primaria Negotin din Serbia.

Timp de doua zile, trupe si ansambluri de exceptie, spectacole unul dupa altul, parade si dansuri medievale, dueluri si intreceri cavaleresti au redat gloria de altadata Cetatii Medievale a Severinului. Shadows, Cimpoierii din Transilvania, Huniadi Cantores, Teatrul Strada, Scoala de dans medieval Piruet, Teatru medieval, Anonimii, Corvinii sunt trupele care si-au confirmat prezenta la festivalul medieval severinean.

Severinenii au avut ocazia sa participe la recitaluri de poezie, concerte, dar si conferinte in care li s-au dezvaluit tainele Cetatii Severinului si la spectacole de animatie stradala.

Amploarea evenimentului si calitatea spectacolelor le-au dat sperante organizatorilor sa atraga la Severin un numar mare de turisti din tara si din strainatate, iubitori de arta medievala.
Cai de acces Drobeta Turnu Severin


Cum ajungi la Drobeta Turnu Severin

Orasul este situat pe malul stang al Dunarii, la iesirea fluviului din defileu, in depresiunea subcarpatica a Topolnitei, pe drumul european 70, la 353 km de Bucuresti, 210 km de Timisoara si 113 km de Craiova.
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site