Durau, Informatii despre Durau

Durau


Localitate din judetul Neamt (zona turistica Ceahlau Bicaz)Statiunea Durau este o statiune de odihna si tratament deschisa in toate anotimpurile anului, de importanta nationala.
Statiunea este situata in N-NE-ul Romaniei (judetul Neamt), intr-o poiana insorita la poalele Muntilor Ceahlau (Carpatii Orientali), la altitudinea de 780-800m, la 6 km SV de comuna Ceahlau (de care apartine din punct de vedere administrativ), la 9 km V de lacul de acumulare Izvorul Muntelui de pe raul Bicaz si la 60 km NV de municipiul Piatra Neamt (resedinta judetului Neamt).

Activitati turistice Durau


Drumetii si excursii

Exista posibilitatea de a efectua excursii in muntii inconjuratori (Ocolasu Mare - 1907 m si Toaca - 1904 m, ambele varfuri facand parte din Muntii Ceeahlau, cascada Duruitoarea, rezervatia naturala Ceahlau) si de a practica sporturile de iarna (partie de schi, cu diferite grade de dificultate, patinoar artificial, tobogan runs).

Se pot face excursii in zonele apropiate: vizitarea manastirilor din apropiere (Secu, Sihastrie, Neamt, Varatec si Agapia), manastirile din nordul Moldovei (Humorului, Sucevita, Moldovita, Putna,Dragomirna, Voronet), casele memoriale Mihail Sadoveanu si Ion Creanga, Cheile Bicazului si Lacul Rosu cat si statiunile Borsec si Vatra Dornei.

In statiune mai puteti gasi o mica biserica pictata de celebrul pictor roman Nicolae Tonitza cat si o manastire construita in 1992.Factori de cura si indicatii terapeutice Durau


Afectiuni tratate

Climatul subalpin tonic-stimulant, aerul curat, fara praf si particule alergice, atmosfera ozonata sunt principalii factori naturali de cura.

Statiunea este recomandata pentru odihna si tratament al nevrozelor astenice, a starilor de slabiciune, a anemiei, pentru refacerea dupa eforturi psihice sau intelectuale.
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site