Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cetatea Giurgiu se afla in partea sudica a orasului Giurgiu, pe malul nordic al canalului Plantelor, judetul Giurgiu. A fost construita in jurul anului 1388, deoarece domnii Tarii Romanesti nu puteau ignora avansarea turcilor la sudul Dunarii.
Odata cu retrasarea granitelor balcanice si reorganizarea de catre marele voievod Mircea cel Batran a sistemului defensiv la sfarsitul secolului XIV, in insula de la vadul Giurgiului a fost ridicata o fortificatie care corespundea cerintelor defensive ale Tarii Romanesti.
Primul act intern care mentioneaza localitatea, emis de Cancelaria Tarii Romanesti si semnat de voievodul Mircea cel Mare, in cetatea Giurgiu - era adresat regelui polon Vladislav II Jagello si dateaza din 23 septembrie 1403.
Cetatea Giurgiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Cetatea Giurgiu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Giurgiu
Coordonate GPS: 43.9491158,25.951395
Muzeul Judetean Teohari Antonescu este situat pe strada C.D. Gherea 3, localitatea Giurgiu, judetul Giurgiu. A fost infiintat in anul 1934 si functioneaza din 1977 in cladirea fostei Prefecturi Vlasca
Muzeul de Etnografie si Arta Populara a Campiei Romane este situat in satul Stoenesti, comuna Floresti-Stoenesti, judetul Giurgiu, pe malul stang al Sabarului, reprezentand o sectie a Muzeului judetea
Insula Mocanu reprezinta cel mai apropiat ostrov de orasul Giurgiu. Este traversata de Podul Prieteniei la capatul din amonte, are o lungime totala de aproximativ 5 km si o latime maxima de 1,2 km.
P
Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Giurgiu se afla pe strada Bucuresti nr.12 si este sediul Episcopiei Giurgiului.
Lacasul a fost ridicat in anul 1852, pe locul unde a existat biserica ce adapos
Rezervatia naturala Cama Dinu Pasarica se afla in apropierea Portului Giurgiu, judetul Giurgiu si a fost declarata rezervatie naturala in anul 2006.
Rezervatia se intinde pe o suprafata de 2400 hecta
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.